Jump to content
Just nu i M3-nätverket

XP på USB-minne


Anticorn

Recommended Posts

Hejsan!

 

Tänkte höra mig för om det är någon som vet om det är möjligt att ha en flashverison av Windows XP på ett USB-minne, för att sedan installera windowsspecifika program på minnet köra dom på det sättet, och på så vis slippa installera Windows på datorn? Måste det vara speciella flashversioner av programmen eller funkar det med "vanliga" också? Om det är någon som har gjort det här, skulle ni kunna förklara hur man går tillväga för att lösa det? Vore väldigt shysst.

 

//Joakim

Link to comment
Share on other sites

Teoretiskt borde det gå lika bra att installera XP på en sticka och boota från den - men om det fungerar i praktiken är väl en annan sak. Prova och se…

Link to comment
Share on other sites

Som vanligt när det gäller Microsoft-grejor är det inte så enkelt. Att installera ett körbart system på en sticka går inte rakt av och Microsoft förnekar att det går att göra alls. Men det finns hack som gör det möjligt. Kräver en del pulande dock:

 

http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176

http://www.tomshardware.com/2005/09/09/win...in_your_pocket/

Link to comment
Share on other sites

För att krångla till det ytterligare så är det på min macbook som jag hade tänkt använda det till :). Men jag kommer ihåg att jag har läst om det hela någonstans, inte vart dock. Men är det möjligt att få det att fungera på en macbook tror ni?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...