Jump to content
Just nu i M3-nätverket

USBdongle Dlink DWL-G122


stroker

Recommended Posts

Hjälper en kompis igång med sin nygamla imac g5 som jag trodde hade Airport installerad. Tyvärr är så inte fallet, kommenderade ut honom att köpa en trådlös usbdongle. Frågan är, har någon överhuvudtaget fått ovanstående att funka någorlunda normalt ?

 

Har prövat med Panther sedan Tiger, olika drivrutiner för dessa. Samma typ av fel. Nätet upptäcks, signallstyrka ok 80-99 % varpå donglen hänger med ett stadigt sken på bägge lamporna och 'no connection'. Detta släpper efter en oviss tid och överföringen går normalt några minuter till den hänger igen med 'no connection'. Detta pågår för evigt..Har testat med en annan fysisk enhet, samma fel.

 

Skall jag ge upp ? Har felet med Imac och göra (vid installationen av os x drivisar meddelas att dessa drivisar är för powerbook G4 !), Dlinks drivrutiner eller ska jag rekommendera min kompis att köpa ett Airport Extremekort att sätta i sin imac ist ?

 

Har läst forumet men inte blivit klar över om någon fått dlinks pryl att funka på Macar..Har ni någon annan rekommendation eller något tips hur jag skall göra ?

Link to comment
Share on other sites

Min erfarenhet är att det bara är krångel med trådlösa nätverkskort via usb.

Köp ett original airport extreme, absolut.

Link to comment
Share on other sites

Jag har haft D-Link USB adaptrar och dem fungerar inte bra med mac. Ibland kan det fungera hela dagen och ibland bara några minuter. Har provat med flera olika drivrutiner utan bra resultat.

Det löner sig att köpa ett airport kort.

Link to comment
Share on other sites

Testade också med G122'an och hade exakt samma problem!

Hade testat med en Netgear innan som inte fungerade heller, så till slut gav jag upp.

Fick ett AirPort kort i julklapp, och tro mig, även om det är förbannat dyrt (jag var tvungen att hitta AirPort Orginal, dvs inte Extreme, vilket bara fanns som reservdel @ 1000:-, dock tror jag nog de hittade julklappen lite billigare nånstans, typ beggat.)

så säger jag bara: AirPort is the way to go, busenkelt att installera, grym mottagning! :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...