Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Bra program för snabba anteckningar?


elmaco12

Recommended Posts

Hejsan!

 

Finns det någon bra alternativ till Window's "anteckingar", alltså .txt filerna man kunde göra med windows. Det är sjukt irriterande att behöva starta word, som tar tusen år, för att plottra ner en adress eller ett telefonnr. Jag vet att det finns ett anteckningsblock på Dashboardet men vill gärna ha en liten text fil liggandes på skrivbordet så jag känner mig trygg. Något så likt .txt formatet som möjligt vore bäst..

 

 

någon som vet ??

 

Cheers!

Link to comment
Share on other sites

I mapen Program finns Notes (sitter på en win-burk) eller ett liknande namn. Det är enkelt att starta, använda och spara. Pröva det.

Link to comment
Share on other sites

hittade inget som hette Notes, hittade dock ett som hette textredigerare som sparar i RTF format.. verkar vara samma, och går snabbt.

 

Tack för hjälpen!

 

 

(hittade även .txt, men då var man tvungen att öppna genom Anteckningslappar och sedan välja spara som endast text. Då får man en vacker liten .txt fil, ooh happy day =) )

Link to comment
Share on other sites

i textredigeraren kan du välja att spara som txt eller exportera. du får pröva dig fram kommer inte ihåg vilket.

 

.rtf är rich text format eller hur det nu stavas. och innebär att man kan använda olika typsnitt och bilder. vilket ju kan vara skönt.

men om du måste ha den som txt för att andra program eller google robbotar eller vad det nu kan tänkas vara ska kunna läsa så är det inga problem att få det ut ur text redigeraren.

 

:)

Link to comment
Share on other sites

kom just på att du växlar om du vill ha det som .rtf eller .txt

i menyn "format" så kan du välja "gör till ren text" eller "gör till RTF" beroende på vad du för tillfället har för textformat.

 

vill du använda andra men enkla text programm så finn det en uppsjö att ladda ner.

Link to comment
Share on other sites

Om du inte gillar "Kom-ihåg-lappar" kan du prova myNotes, riktigt juste och snabbt litet program. Du kan sortera anteckningarna i olika grupper också.

Link to comment
Share on other sites

Om du däremot gillar "kom-ihåg-lappar" så finns ju "Stickies" i programmappen (vet inte vad det kan tänkas heta på svenska) - lite kul att sätta kom ihåglappar som dyker upp när du startar datorn. Inte så avancerat men mycket bra om du just vill ha kom-ihåg-lappar.

 

Annars finns ju "TextEdit" också i programmappen - men det har du ju redan upptäckt.

Link to comment
Share on other sites

Om du däremot gillar "kom-ihåg-lappar" så finns ju "Stickies" i programmappen (vet inte vad det kan tänkas heta på svenska)

 

"Kom-ihåg-lappar". :ThumbsUp:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...