Jump to content
Just nu i M3-nätverket

MBP vaknar i sömnen


slrslr

Recommended Posts

Har upptäckt att min macbook pro har ett eget liv. När jag är färdig med den och stänger igen luckan så sover den så lugnt och stilla, men ibland helt av sig själv så går det där korta motorljudet igång (det som låter när man antingen startar upp datorn eller fäller upp locket). Det här ljudet kan komma om och om igen fastän luckan är stängd, lampan slutar sova och lyser fast fastän jag inte har ens rört datorn, vad är det för fel?

 

KAn detta ha något att göra med alla hårddisk krascher på alla imac,macbook och macbook pro's att göra, har hört rykten om detta.

Link to comment
Share on other sites

Ifall den vaknar en gång kan det ju vara att funktionen "Starta eller väck" är schemalagd under menyn "Strömsparare", ifall det inte är det som är "felet" har jag ingen annan förklaring.

 

/Douglas

Link to comment
Share on other sites

Jag råkar ut för nästan samma sak. Fast i det här fallet så stänger jag av datorn helt innan jag ska lägga mig, sedan på morgonen ser man hur den är i viloläge (dioden på framsidan blinkar långsamt). Och då har jag inte rört datorn alls på kanske 8 timmar. "Väck datorn en viss tid"-grejen är urkryssad, men däremot så kryssar jag ibland i "stäng av efter x min" om jag lyssnar på musik när jag ska sova.

Link to comment
Share on other sites

MacBook, MacBook Pro

 

1. If the computer is on, turn it off.

2. Disconnect the AC Adapter and remove the computer's battery.

3. Press and hold down the power button for 5 seconds and then release the button.

4. Reconnect the battery and AC Adapter.

5. Press the Power button to restart the computer.

 

 

Det hittade jag i en länk, testade att köra det och den har varit lugn och stilla i 24 timmar nu. Verkade funka..

Link to comment
Share on other sites

Har liknande fel som doomas beskriver. Men jag har oxå problemet att trotts att jag har stängt av datorn så startar den ibland upp mitt i natten. Har hört att det finns någon funktion typ i stil med wake-via-lan eller nått sånt, men jag hittar inget... ngn?

Link to comment
Share on other sites

Under strömsparare -> alternativ kan man välja tex "starta om efter strömavbrott" och "vakna för åtkomst av nätverksadministratör (ethernet)". Prova att kryssa ur båda/en av dom och se vad som händer. Jag har inte märkt något än, så det kanske har funkat (dvs datorn sätter inte på sig själv när den är avstängd).

 

Desutom har jag märkt att ibland så lyser inte dioden i kontakten, även fast den är ikopplad. Den glöder lite svagt bara. Men om man vickar lite på den, eller tar ut och stoppar i den igen så lyser den. Dessutom så startas datorn automatiskt när jag stoppar i sladden OCH jag låtit den stänga av sig själv genom schema-grejen. Jag tror det är därför min dator startar upp sig mitt i natten. Ibland kan kontakten nämligen få kontakt, så dioden lyser, helt av sig själv.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...