snowreeler Postad 8 december, 2007 Share Postad 8 december, 2007 Med denna parafras på det berömda uttrycket vill jag ta strid mot förskivade bröd. Här i Malung finns numera bara skivat bröd att köpa. Det är nåt speciellt med att skära sitt eget bröd med en kniv från egen kökslåda. Dessutom kan det inte vara hälsosamt i längden att låta en massa bröd bli skurna med en fabrikskniv. Vilka bakterier kan det finnas där som inte finns hemma? Hemmabakterierna är man ju van vid. För övrigt har priset på bröd ökat mer än normalt de senaste åren. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ClCdCm Postad 8 december, 2007 Share Postad 8 december, 2007 Hur mycket bröd äter du då? Jag tror inte jag lägger mer än runt en hundring på bröd i månaden som mest. Vad gör några tior till? Visserligen köper jag inte den typen av bröd som normalt skivas, så jag bryr mig väl inte... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
snowreeler Postad 8 december, 2007 Författare Share Postad 8 december, 2007 Numera äter jag nästan inget köpt bröd, bakar själv, men innan kunde det bli en skogaholmslimpa varannan dag. Framför allt gillade jag kärnmjölkslimpa från samma bageri, Eskilstunas bästa bidrag till den svenska maten, men när jag flyttade från Göteborg försvann det brödet ur mitt liv för den fanns inte i Skåne. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
friend Postad 8 december, 2007 Share Postad 8 december, 2007 Numera äter jag nästan inget köpt bröd, bakar själv, Bra recept. tack. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Tjarven Postad 8 december, 2007 Share Postad 8 december, 2007 Knepig tråd får jag säga och på nått sätt känns det som att de finns större problem än detta. Finns inget annat än förskuret? Vad är det för stad du bor i vhaa? Fördelen med skuret är väl när man fryser ner skiten är det lätt att plocka fram några skivor på kvällen för att tina tills frukost. Du slipper risken at skära dig och arbeta isär limpan med kniven. Nackdelen blir väl att limpan blir snabbare ofärsk när den är skivad. Bakterier är ett mindre problem om man ser på andra livsmedel idag. Hur är köttkvarnarna tvättade tex? Köper själv oftast nybakat som finns i dom flesta proffsbutiker. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 8 december, 2007 Share Postad 8 december, 2007 Älskar olika sorters grova färska bröd. Äter mycket bröd. Dock sällan färdigskivat. Surdegsbakade bröd är klart godast. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
friend Postad 8 december, 2007 Share Postad 8 december, 2007 Knepig tråd får jag säga och på nått sätt känns det som att de finns större problem än detta. Tack då för att du tog dig tid att svara ändå. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
snowreeler Postad 8 december, 2007 Författare Share Postad 8 december, 2007 Bra recept. tack. Detta är mitt recept på bullar: 3 dl kallt vatten att röra ner jäst i så det löser upp sej 2-3 matskedar (eller kaffemått) socker el. sirap salt efter eget tycke ca 1 dl flytande matfett, helst smör/rapsolja 1 dl havrekross blandas i gryta med 2 dl vatten och kokas upp snabbt och röres ner i degen 3-4 dl rågsikt, rågmjöl eller grahamsmjöl och ca 8-9 dl vetemjöl. Allt ska blandas väl. Bakduk över och degen får stå minst en timme. Sen rullar man ca 12 bullar och lägger på plåt med duk i ca 30 minuter. Ugnen ska vara på 225 grader. Sen ska de gräddas i 15 minuter eller beroende på ugnen på mittfalsen. För bröd ska havrekrossen i receptet ovan bytas ut mot vetekli som ska vara i från början med 2 dl vatten så det ska kunna svälla en liten stund. Därefter läggs jästen i och 3 dl uppvärmt vatten hälls över denna smet. Sen fortsätter bakandet som ovan. Limporna ska gräddas i 30 minuter i 225 grader långt ner i ugnen. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Matrix Postad 8 december, 2007 Share Postad 8 december, 2007 Bakterier behöver man väl inte oroa sig för. Det flesta brödlimporna eller färdigskuret är väl fulla med konserveringsmedel, undantaget om du hämtar limpan direkt från bageriet. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
KSP58 Postad 9 december, 2007 Share Postad 9 december, 2007 NARKOMANER! LIGISTER! CELLSLAKTARE! Seriöst duuudes, ni missbrukar typ skogaholmslimpa hela högen hahahah jag tycker det är klockrent! Personligen är jag lite av en ostmissbrukare och föredrar även (som jag tipsar alla om!) Att äta turkiskpeber samtidigt som man pillar in en färsking general i käften! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
joakimromson Postad 9 december, 2007 Share Postad 9 december, 2007 Tycker Leksandsknäcke är det bästa! (runda stora bitar av hårt bröd) Man kan bryta av så mycket man vill ha, och passar till allt! ALLT! Ost, skinka, grönsaker, leverpastej, jordnötssmör, morot, honung, nutella, phildelfiaost, kaviar,mjukost, -you name it! Går dessutom bra att äta som det är som chips. Godast av allt! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
pjorgensen Postad 9 december, 2007 Share Postad 9 december, 2007 Jag hatar att skära bröd, skala potatis m.m i köket, så det blir skivat för min del, potatisen får jag stå ut med eller äta pasta. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
iLantz Postad 11 december, 2007 Share Postad 11 december, 2007 Alltid skivat för min del, jag skär alltid snea skivor. Så jag har gett upp. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
snowreeler Postad 28 juni, 2011 Författare Share Postad 28 juni, 2011 Nu ronnar jag min egen tråd. Det har nu gått snart fyra år sen den här tråden var aktiv och jag har inte ändrat åsikt i frågan. Tvärtom är jag alltmer trött på förskuret bröd. Det smakar faktiskt sämre än det man får skära själv. Jag vet inte varför det är så men så upplever jag det. Det där med bakterierna står jag kanske inte för längre men smaken är som sagt sämre liksom att skuret bröd har fått priset på bröd att skjuta i höjden som en #€%#"@©@$£∞∞ raket! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
carolina30 Postad 28 juni, 2011 Share Postad 28 juni, 2011 Jag föredrar: Knäckebröd Leksand brungräddad, Fazers råglimpa och Atria Karelskapiroger.... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Semmelman Postad 29 juni, 2011 Share Postad 29 juni, 2011 Bröd ska va med mandelmassa i och grädde på toppen och så mjukt så man kan skeda i sig det. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Magadovski Postad 29 juni, 2011 Share Postad 29 juni, 2011 råg kaka e fint Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Semmelman Postad 29 juni, 2011 Share Postad 29 juni, 2011 Japp, jädrigt lång transportsträcka som sommaren kallas till semmeltid... F ö gillar jag skuret bröd så man slipper ta fram kniv å bräde. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Rekommendera Poster
Arkiverat
Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.