Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Långsamt nätverk


Blizzy

Recommended Posts

Hej,

Fick precis hem min MBP och Leopard.

Efter att ha installerat leopard o pillat lite med inställningarna var det dags att kopiera över videoklipp mm från min gamla dator (random pc med 10/100-nätverkskort).

Har testat att använda min bredbandsrouter/switch och en kabelmojäng som korskopplar kablarna för att koppla ihop de två datorerna men jag lyckas aldrig komma upp i mer än 500kbyte/s (räknade på att klipp på 70mb tog ca 2 minuter).

 

Har testat min internetanslutning på båda datorerna och båda lyckas komma upp i ca 20mbit downstream på internet, så varför skulle de inte lyckas göra de inom mitt hemmanätverk?

 

Till råga på allt så hängde sig leopard och bad mig starta om datorn när jag drog ut nätverkskabeln en gång för mycket. Finns det nån bugg med nätverket i leopard eller?

 

Har det något med att den måste "översätta" filerna till osx filsystem? Jag har NTFS på pcn och default på macen.

 

All hjälp uppskattas!

Link to comment
Share on other sites

Vet inte varför det blev tre trådar på rad (nej, jag klickade inte tre gånger) och jag kan tydligen inte editera dem heller så vore snällt om nån moderator tog bort de andra två =)

Link to comment
Share on other sites

Verkar inte som att något vill/kan svara :mellow:

 

Kan tillägga informationen att 100mbit filöverföring mellan datorerna fungerar när jag kör macen i Windows Vista (via bootcamp) men i OS X är hastigheten begränsad av någon anledning.

 

Någon som vet hur jag tar bort denna spärr? (för det lär väl vara ett mjukvarufel?)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...