Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Batteriet går ej högre än 96%


Jocke_um

Recommended Posts

Hej!

 

Som topicen säger så går batterinivån på min 2 veckor gamla MacBook inte högre än till 96%. Den har stått på 96% i flera dagar men jag tänkte såhär:

Om batteriet är på 96% när jag sätter in strömadaptern igen så håller det sig på 96%. Jag trodde alltså att batteriet LADDAR UPP sig till 100% bara när datorn är avstängd, och att batteriet bara HÅLLER SIG på den nivån som den var på, när man sätter in strömadaptern igen och datorn får vara igång. Jag hade nog fel, för nu har jag haft datorn avstängd över natten och när jag nu slog igång datorn så var det fortfarande 96%.

 

Nu provar jag dessutom att köra med bara batteriet. På ca 10 min så har batteriet sjunkit 6% och det enda jag gör just nu är att sitta på forumet och skriva det här inlägget. Ingen musik eller nånting annat är på. Låter det som normal strömförbrukning?

 

/Jocke

Link to comment
Share on other sites

För att spara på batteriet laddas det bara upp när kapaciteten understiger 95%. Så om du drar ur laddaren och låter batteriet falla under 95% och sätter i den igen laddas batteriet till 100%.

Link to comment
Share on other sites

Det är bra för batteriet att ladda ur det ordentligt då och då. Låta det gå till 5-6% av 100% och sedan ladda fullt i ett svep.

Link to comment
Share on other sites

För att "kalibrera" ditt batteri bör du låta den gå ner till 0 och låta skärmen slockna.

Sedan sätter du i laddaren.

Link to comment
Share on other sites

Själv har jag 112%...men bara när det är varmt och blåser västligt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...