Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Köpa Mac i Sverige och ta med till USA?


niklaas_

Recommended Posts

Jag har tänkt köpa en imac, men ska flytta till usa om ca ett år. En kompis sa att den kanske inte kommer fungera där pga annan "slags" ström? någon som vet något om detta?

Link to comment
Share on other sites

Redigerade din bedrövliga rubrik... ;)

Link to comment
Share on other sites

Macarna har ett nätaggregat som ställer om sig själv efter spänningen. I Sverige har vi 240 V och en frekvens på 50 Hz. I USA har de 110/120 V och 60 Hz.

 

Macarnas nätaggregat klara spänningar från ca 100-240 V och 50-60 Hz, oavsett om de är köpta i Sverige eller USA eller någon annan del av världen.

Link to comment
Share on other sites

Jag som inte kan ellära alls, om man tar med en rakapparat el liknande med motor i till USA, går de långsammare el blir de slöare där?

Nu blev det lite OT i den här tråden, men här kommer ett svar i alla fall:

Förutsatt att den apparaten går att ställa om mellan de olika spänningsnivåerna, så bör det nog inte vara någon skillnad alls. Det går bara genom olika lindningar i transformatorn, så sekundärspänningen (den på andra sidan transformatorn) är densamma oavsett primärspänning (den som är i vägguttaget). Möjligen kan ändringen från 50 till 60 Hz göra skillnad, men då beror det nog på vilken typ av motor eller apparat det är.

 

Om apparaten inte går att ställa om mellan 240 och 110 V så går nog inte motorn alls eller i alla fall långsamt om den är gjord för 240 V. Om den däremot är gjord för 110 V och kopplas in här i Sverige, så är det risk för att motorn eller utrustningen skadas, om den inte har en skyddssäkring.

Link to comment
Share on other sites

Vad betyder OT?

 

Med Vänlig Hälsning

Olli

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...