Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Anslutningen (Ethernet) la av under omkoppling


_Michael_

Recommended Posts

Hej, har precis skaffat (i)Mac och flyttar filer från min gamla PC, därför får dessa turas om om internet-anslutningen.

Efter att jag idag flyttat tillbaka till Macen från PC:n så hittas den inte.

Funkar perfekt på PC.

Har märkt att Macens automatiska IP-koll får en helt annan adress?!

Har också provat med exakt samma addresser som i PC:n men det hjälper inte.

Har startat om allt.

Snälla, Hjälp!

Förstår om det är luddig info...

Link to comment
Share on other sites

De flesta internetleverantörer har en time-out för byte av utrustning. Alla nätverkskort har en så kallad MAC-adress. MAC står för Media Access Control, och är en unik adress för varje nätverksenhet. När du kopplar upp en dator mot din internetleverantör, så kommer deras utrustning att cacha denna MAC-adress. Den används av vissa routrar med mera. Om du rycker ur nätverkskabeln ur din PC, coh stoppar in den i en Mac, så har internetleverantörens routrar cachat MAC-adressen från din PC, och får därför inte kontakt med din Mac.

 

Anledningen till att MAC-adressen cachas är för att routingtabellerna inte ska behöva uppdateras alltför ofta. När du har bytt från din ena dator till den andra, så starta om bredbandsmodemet. I många fall hjälper detta, men inte alltid. Hos vissa leverantörer måste man vänta uppemot 30-40 minuter innan routern har "glömt" den förra MAC-adressen, och först då kan den hitta den nya datorn.

 

Det enklaste sättet att slippa detta strul är att skaffa en bredbandsrouter, så att du kan koppla in båda dina datorer samtidigt. Din internetleverantörs routrar ser då bara MAC-adressen till din bredbandsrouter, och den ändras ju aldrig.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...