Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Airport extreme + Azureus problem


jonatannn

Recommended Posts

Har nyligen inköpt en Airport Extreme för att kunna dela min internetuppkoppling med min PS3:a.

 

Har funkat bra med det men när jag startar programmet Azureus så har den en viss tendens att kapa internetuppkopplingen efter ett par timmar och för att få igång internet igen så måste jag starta om Airporten..

 

Det har hänt att jag tappat kontakten med internet när jag inte kört Azureus (t.ex. blivit utloggad från msn) men då förnyas ip adressen automatiskt efter ett kort tag. det gör det inte när jag kör Azureus.

 

Det jag har gjort för att undervika detta och jag trodde et var det enda som behövdes är:

 

1. Kryssat för i Azureus under plugins/UPnP/NAT-PMP

 

2. Aktiverat stödet för NAT-portkopplingsprotokoll i Airportverktyget

 

3. Öppnat portar i fliken portkoppling i Airportverktyget (kör port 63009 där och i Azureus)

 

Jag har en bredbandsleverantör där jag kopplar in nätverkskabeln i väggen direkt, alltså inget modem inblandat. Jag har dock inte ställt in så att jag har en statisk ip adress utan kör en adress som jag fått med inställningen DHCP i nätverksinställningarna.

 

Irriterande att man måste starta om routern hela tiden.. Det var detta jag fruktade när jag köpte routern men trodde att den skulle funka bra eftersom jag läst att så många bara haft positiva saker att säga om den...

Link to comment
Share on other sites

1. Kryssat för i Azureus under plugins/UPnP/NAT-PMP

 

2. Aktiverat stödet för NAT-portkopplingsprotokoll i Airportverktyget

 

3. Öppnat portar i fliken portkoppling i Airportverktyget (kör port 63009 där och i Azureus)

Jag har ingen lösning på ditt problem på rak arm, men...

 

Du ska antingen utföra punkt 1 och 2 ELLER punkt 3. Punkt 1 och 2 är ju just för att du inte ska behöva öppna portarna manuellt.

 

Du har alltså aktiverat stödet för NAT-portkopplingsprotokoll (NAT-Port Mapping Protocol = NAT-PMP) i din Airport, och även i Azureus. När du sedan byter portnummer i Azureus, så kommer programmet att tala om det för din basstation, som då stänger den gamla porten, och öppnar den nya som programmet vill ha.

Link to comment
Share on other sites

Jag har ingen lösning på ditt problem på rak arm, men...

 

Du ska antingen utföra punkt 1 och 2 ELLER punkt 3. Punkt 1 och 2 är ju just för att du inte ska behöva öppna portarna manuellt.

 

Du har alltså aktiverat stödet för NAT-portkopplingsprotokoll (NAT-Port Mapping Protocol = NAT-PMP) i din Airport, och även i Azureus. När du sedan byter portnummer i Azureus, så kommer programmet att tala om det för din basstation, som då stänger den gamla porten, och öppnar den nya som programmet vill ha.

 

 

Ok, ska testa att plocka bort portupplåsningen å se hur det funkar..

Link to comment
Share on other sites

Nä det löste inte problemet.. Har fått starta om routern 3 ggr sen senaste inlägget. Nu kör jag bara med portöppning d.v.s. punkt 3 i tidigare inlägg. Väljer jag de andra alternativet så får jag röd lampa på NAT i Azureus och lyckas inte med NAT testet som man kan göra.

 

Någon annan som kör Airport extreme och Azureus men inte upplever några problem??

Link to comment
Share on other sites

Någon annan som kör Airport extreme och Azureus men inte upplever några problem??

Själv kör jag bara enligt punkt 1 och 2 för Azureus. Däremot har jag andra program, som inte har stöd för NAT-PMP, och för dem måste jag öppna portarna i routern.

Prova med ett lägre portnummer, som t.ex runt 32000. Den port du kör med ligger i intervallet dör dynamiska portar, och kan användas av systemet för andra ändamål, och då krockar det med Azureus.

Link to comment
Share on other sites

Själv kör jag bara enligt punkt 1 och 2 för Azureus. Däremot har jag andra program, som inte har stöd för NAT-PMP, och för dem måste jag öppna portarna i routern.

Prova med ett lägre portnummer, som t.ex runt 32000. Den port du kör med ligger i intervallet dör dynamiska portar, och kan användas av systemet för andra ändamål, och då krockar det med Azureus.

 

Nu har jag testat med port 32009 men fortfarande samma problem.. Om den hade förnyat anslutningen så hade det inte varit några problem men att jag måste hålla på och bryta strömmen på routern är riktigt irriterande..

 

Va tusan är felet egentligen???

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag testat med port 32009 men fortfarande samma problem.. Om den hade förnyat anslutningen så hade det inte varit några problem men att jag måste hålla på och bryta strömmen på routern är riktigt irriterande..

 

Va tusan är felet egentligen???

Bryta strömmen? Menar du elförsörjningen, eller att bitströmmen upphör då routern startas om?

Jag har aldrig behövt stänga av min router, men en omstart blir det om du uppdaterar konfigurationen.

Link to comment
Share on other sites

Bryta strömmen? Menar du elförsörjningen, eller att bitströmmen upphör då routern startas om?

Jag har aldrig behövt stänga av min router, men en omstart blir det om du uppdaterar konfigurationen.

 

Grejen är den att lampan lyser grönt på routern men jag har ingen kontakt med internet med datorn så jag drar ur strömkontakten till routern och sen är den igång igen efter en halv minut och då får jag kontakt igen.

 

Har även testat andra torrentklienter men med samma resultat.

Link to comment
Share on other sites

Någon annan som kör Airport extreme och Azureus men inte upplever några problem??

 

Jag har haft min i 3 månader och inte haft minsta lilla problem med den. Ingen omstart och inga annat heller. Azureus funkar fint. Jag har Telia ADSL 8/1.

Link to comment
Share on other sites

Läste tråden nu, och lider av exakt samma problem. ska testa med förslagen du fick nu och se om nått händer!

 

Har SkyCom 10Mbit... =)

Link to comment
Share on other sites

Jag har exakt samma problem tar ett par timmar syn låser sig airporten.

Även status lampan kan slockna efter ett tag.

Har laborerat med max sessioner i Azeurus och liknande men utan resultat.

 

TELIA 8/1 jag med.

Uppdaterat till 7.2.1 utan resultat.

 

Tråkigt, allt annat jag köpt med äpplet på har fungerat perfekt.

 

/Terje

Link to comment
Share on other sites

Ja jag får tusan inte problemet att lösa sig.. Får koppla bort routern när jag kör Azureus. Tråkigt och synd att det ska krångla

Link to comment
Share on other sites

Stäng av NAT-PMP i routern och det fungerar.

På Apple forumen har man konstaterat att 7.2.1 kraschar NAT-PMP i Airport Extreme.

 

Nu har den snurrat i 2 dygn :)

 

/Terje

Link to comment
Share on other sites

Stäng av NAT-PMP i routern och det fungerar.

På Apple forumen har man konstaterat att 7.2.1 kraschar NAT-PMP i Airport Extreme.

 

Nu har den snurrat i 2 dygn :)

 

/Terje

 

Ok ska testa detta, vore ju super om det kunde funka...

Link to comment
Share on other sites

Stäng av NAT-PMP i routern och det fungerar.

På Apple forumen har man konstaterat att 7.2.1 kraschar NAT-PMP i Airport Extreme.

 

Nu har den snurrat i 2 dygn :)

 

/Terje

 

Testat men får det inte att funka..

 

Bifogar några bilder så ni kan se om mina inställningar är felaktiga..

post-14719-1189838730.png

post-14719-1189838757.png

post-14719-1189838770.png

Link to comment
Share on other sites

Du måste speca både TCP och UDP.

Använd samma port nummer, 9090.

 

Testa och slå av UN-PNP helt i Azeurus också, finns under plugins.

 

/Terje

Link to comment
Share on other sites

Du måste speca både TCP och UDP.

Använd samma port nummer, 9090.

 

Testa och slå av UN-PNP helt i Azeurus också, finns under plugins.

 

/Terje

 

 

Testat men utan ngt positivt resultat.. Blir tokig på detta, har suttit med Apple support i sammanlagt 3 timmar och felsökt utan att komm afram till vart problemet ligger.. Testat att göra en sk. "hård återställning" på routern, testat att köra med en statisk ip adress m.m men inget funkar.

 

Är det någon som vet hur man kan kolla logstatistiken för routern utan att använda airport-verktyget?? När jag tappar kontakten med routern så försvinner den från airport verktyget och jag lyckas inte få fram den genom att söka efter den utan jag måste bryta strömmen på den och starta om för att få fram den i airport-verktyget igen. När man gjort det så finns det inte kvar någon historik i loggen så jag vet inte vad som står i den i momentet när den kraschar... Så kan man få tag på loggstatisken på ngt annat sätt??

Link to comment
Share on other sites

du har uppgraderat till 7.2.1 också ?

Jag orkar inte läsa hela tråden och kolla :)

 

 

Har inte provat själv men den skall kunna skicka events till en syslog server.

där bör du kunna få loggen externt.

 

Leta efter en syslog server till mac os x och konfa airporten att skicka alla events dit

Link to comment
Share on other sites

Leta efter en syslog server till mac os x och konfa airporten att skicka alla events dit

Man behöver inte leta efter någon syslog-server till Mac OS X, eftersom den finns med i OS X från början, och dessutom är igång hela tiden. Däremot måste man konfigurera den, så att den tar meot loggar från andra enheter än den lokala datorn.

Link to comment
Share on other sites

Men du säger att den tappar anslutningen till internet, varför är du så säker på att det är AirPorten det är problem med, har du uteslutit att det är modemet ?

Link to comment
Share on other sites

Men du säger att den tappar anslutningen till internet, varför är du så säker på att det är AirPorten det är problem med, har du uteslutit att det är modemet ?

 

Har inget modem ansluter direkt till väggen.

Link to comment
Share on other sites

Okej, det var jag som läste dåligt, såg att det stod det nu, men jag läste ADSL 8/1 nånstans men det var inte du...

Link to comment
Share on other sites

Fungerar Airport Extreme och Playstation 3 bra tillsammans eller? Jag skall snart köpa en ps3a men jag är osäker på om den kommer kunna koppla upp sig till Internet via min Airport Extreme?! :o

Link to comment
Share on other sites

Testa Transmission, det använder jag, tröttnade på Azureus.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...