Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Kernel panic på min iMac G5


wikander

Recommended Posts

Min imac G5 fick precis en kernel panic, medelandet kom upp och fläktarna gick på max. Jag startar om som den säger till mig. Den är oerhört seg i uppstart och den kommer till äpplet med den gråa bakgrunden och det snurrar under som det skall göra, sedan kommer kernel panic medelandet igen. Detta händer gång på gång när jag försöker starta om. Enda gången jag kom längre då startade OS X upp och jag kom till "välja användare rutan", jag blev jätteglad och trodde allt var ur världen tills jag märkte att varken trangentbordet eller musen får någon ström. Jag funderar på om det kan ha varit moderkortet som rykt då jag vet att usb-strömmen ut går via det, eller?

Jag vore ytterst tacksam om någon kunde hjälpa mig, om ni har råkat ut för samma sak, vet vad jag skall göra, vet vad som har hänt eller har tips på hur jag skall få igång mig älskade mac igen.

 

MVH

Link to comment
Share on other sites

A_bite_of_the_apple

har du nyligen satt in mer RAM-minne?

 

går det att starta från skivan?

Link to comment
Share on other sites

har 512 i som standard, aldrig öppnat burken.

 

Går ej att starta från skiva, kan bero på att tangentbordet inte får någon ström alls så den reagerar inte på varken c eller alt tangenten. musen får dock ström om jag kopplar den direkt till usbporten på datorn.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...