Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Al Gore lever inte som han lär?


Andreas Leijon

Rekommendera Poster

Andreas Leijon

Time Magazine har valt att porträttera före detta vice president Al Gore. Som bekant sitter Gore även i Apples styrelse, något som illustreras tydligt av en bild från hans kontor.Läs hela nyheten på MacWorld.se!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

“Som synes har Al Gore inte färre än tre 30-tumsskärmar från Apple på sitt skrivbord. Dessutom har han en påslagen 32-tums LCD-tv i bakgrunden.

 

Frågan är om inte denna bild kommer användas av hans politiska motståndare för att visa att han inte lever som han lär...”

 

Jo, antagligen. Men Gore’s motståndare brukar å andra sidan inte bry sig särskilt mycket om att denne använder energi från 100 % förnyelsebara energiekällor, att dennes energianvändning delvis beror på att denne driver företag (från det beryktat stora hemmet), att denne installerar solenergi, att denne köper ‘carbon-offset’s’, osv. Men även om kritikerna skulle råka ha en smula rätt - Gore’s livstil i relation till ämnet anser jag är inte en moralisk, utan mer en praktiskt fråga, typ: även om den som slår larm om en eldsvåda kanske själv har ‘pyrrat i skogen nån gång’ så är inte detta i ögonblicket för larmet det mest väsentliga. Allt har ju sin tid, plats och betydelse...och mycket av tjafset kring Gore verkar just vara en skendebatt för de som vill undvika de väsentligare ämnena. :fundersam:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den här typen av kritik är enbart ämnad att dra bort elden från huvudfrågan: miljön. Och även om Gore inte lever som han lär? So what? Blir miljöhoten mindre farliga, planeten mindre hotad? Nej.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...