Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Skärmen blir vit..


drew

Recommended Posts

Ok..

 

Efter att jag hade pulat med inställningarna och konton till min FTP (se annan tråd) så startade jag om datorn. Allt gick som smort, iställningarna laddades och jag väntade på rutan där man loggar in. Icke, istället för inloggningsrutan blev skärmen helt vit (lite ränder kanske). Det händer ingenting, sedan tryckte jag på avstängningsknappen. Rutan som frågar om jag vill stänga av, avbryta eller vila kom då upp. Så det är inget fel på skärmen.

 

Jag vet inte vad jag ska göra, hoppas att ni kan hjälpa mig.

Link to comment
Share on other sites

Prova att starta om med "Säker start" och testa om du kan logga in då. (Dvs håll ned shift direkt efter start-plongen.)

Link to comment
Share on other sites

Sitter på jobbet nu men ska testa så fort jag kommer hem.

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Fungerar dessvärre inte..Som sagt..

Datorn startar helt som vanligt, laddar inställningarna, sedan istället för inloggningsrutan blir skärmen bara helt vit. Har testat att starta från en skiva och det fungerar, väldigt konstigt. Körde då också en hårddisks scan för att se om något var fel och det var det inte.

 

HELP ME ASP!!

Link to comment
Share on other sites

Någon? Snälla?

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om det hjälper, men prova att zappa PRAM.

dvs Starta om datorn och håll nere äppletangenten, alt samt p och r samtidigt.

Håll nere tills du hört startljudet två gånger, släpp sedan tangenterna

Link to comment
Share on other sites

När jag testar det så startar bara datorn om hela tiden...Konstigt..

Link to comment
Share on other sites

Vad menar du med det? :o

Den ska ju låta som omstart, två gånger om, sen släpper du och låter datorn starta upp

 

Missförstår vi varann måhända...utveckla det i så fall mer

Link to comment
Share on other sites

Koppla loss alla externa tillbehör som är anslutet till datorn, ex.vis externa diskar, skrivare, skanner mm.

Ha bara mus och tangentbord anslutet.

Direkt i datorn borde jag tillägga.

Link to comment
Share on other sites

Ska försöka förklara så detaljerat det går :D

 

1) Jag trycker på startknappen på datorn. 2) Jag trycker sedan när alt+apple tangenten+p+r. 3) Startlljudet kommer och skärmen vaknar till liv (jag håller fortfarande ner tangenterna). 4) I nästa stund startar datorn om igen, samma sak händer.

 

Vänliga hälsningar

 

D

Link to comment
Share on other sites

Det gör inget om den startar om 3 gånger heller, men skärmen förblir alltså vit efter det att du släppt upp

knapparna efter tredje "plonget".

 

I så fall har jag inget bra tips just nu, kanhända fler kan rycka in med fler tips.. :)

Det här löser vi....

 

I vanliga fall brukar man bara få en helt blå skärm..

 

Har du försökt att starta från din CD-systemskiva?

Link to comment
Share on other sites

Ja, det är meningen att du ska höra startplinget två, eller tre, gånger innan du släpper det fasta greppet om tangenterna. En idé kan vara att starta i verbose (håll ned 'v' under start) och se om du kan se vad som är fel.

Link to comment
Share on other sites

Japp testade att starta från en CD skiva igår, funkade fin fint. Så det är som sagt inte skärmen det är fel på. Det verkar på något sätt att skärmen "lägger av" på något sätt precis när man sak logga in. Kan ha något med att jag just pulade med användare precis innan det blev såhär. Fönstret där man skriver lösenordet, där tar det stopp.

 

 

Tack Pocahontas för att du försäker hjälpa mig, uppskattas enormt!

Link to comment
Share on other sites

Då är vi kanske på väg :D

 

Om du sätter i systemskivan och startar om med c-tangenten nertryckt.

När datorn startat upp för att göra sig beredd för installation, så går du istället upp i menyn till vänster

och letar upp Skivverktyget, och kör Kontrollera Skiva, så ser du om något är galet, sen kör du Reparera Skiva.

Hänger du med ?

 

När det gjort det, avslutar du och gör ny omstart....man måste pröva många vägar för att nå målet

Link to comment
Share on other sites

Har prövat detta, inget fel på hårddisken what so ever (testade två ggr. för att vara säker). Enligt alla verktygsprogram är allt som det ska. <_<

Link to comment
Share on other sites

Då är det något som blockerar din uppstart, men vad.

Det är väl X du kör? Vilken version?

 

Får fundera...

 

Var är de andra grabbarna ikväll, maccis och thevil?

Link to comment
Share on other sites

Jag kör 10.2.8.

 

Ja håller med dig, where are the others. Det är ju ni som är pricken på i:t, grädden på moset etc etc på detta forum. :D

Link to comment
Share on other sites

Det verkar ju inte vara fel på din dator, i och med att du kan starta upp från din skiva och köra Skivkontroll.

Så felet ligger i ditt nuvarande system som blivit korrupt på nåt vis.

Frågan är bara om man kan komma åt det "utifrån"...

 

Har du provat att starta i "Single user mode" och köra fsck -y

Då borde man ju få fram var felet kommer.

 

Kan du det kommandot?

Starta och håll nere s

 

Låt texten rulla

 

skriv in fsck -y (mellanslag innan -y)

Skriv Reboot för att starta om

Link to comment
Share on other sites

Det verkar ju inte vara fel på din dator, i och med att du kan starta upp från din skiva och köra Skivkontroll.

Så felet ligger i ditt nuvarande system som blivit korrupt på nåt vis.

Frågan är bara om man kan komma åt det "utifrån"...

 

Har du provat att starta i "Single user mode" och köra fsck -y

Då borde man ju få fram var felet kommer.

 

Kan du det kommandot?

Starta och håll nere s

 

Låt texten rulla

 

skriv in fsck -y      (mellanslag innan -y)

Skriv Reboot för att starta om

Funkade inte, det du beskrev, var det "Single User Mode"?

Den sa att disken var felfri.

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Ville bara kolla :)

fsck -y är ju detsamma som skivkontroll, men nu körde du det från hårddisken istället för från Systemskivan.

Något är korrupt....

 

 

men thevil är i faggorna ;)

Link to comment
Share on other sites

Den sa som sagt att disken var felfri. Kan det vara fel ändå?

 

Hur kör man det där "Single User Mode"? Tror nämligen att det kan vara något.

Link to comment
Share on other sites

När du startar med s nertryckt så hamnar du i single user mode....men jag är inte rätt man på detta

Link to comment
Share on other sites

Jaså ok, du vet inget annat kommando man kan skriva där då? Som kan komma till användning?

Link to comment
Share on other sites

Tryckte du Enter efter att du skrivit fsck -y?

När du går in i Single user Mode så motsvar väl det att gå in i Terminal...

Så du ska kunna göra mer i det läget, men jag vågar inte råda något .

Link to comment
Share on other sites

Jag kom att tänka på en sak men jag vet inte om det är rätt.

Skulle man inte starta med Äpple och s nertryckt för att komma i single user mode...

 

hjälp någon :lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...