Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Ämnen vi diskuterar på forum.macworld.se


Nils Holmlöv

Recommended Posts

Nils Holmlöv

De här forumen drivs av tidningen MacWorld, och därför handlar det mesta här om Macen på något sätt. Macanvändare återfinns dock överallt och har vitt skiftande intressen. Alltså händer det ibland att vi vill diskutera andra ämnen.

 

Till skillnad från de flesta andra Macsajter i Sverige så uppmuntrar vi detta. Ämnen som inte direkt berör Macen eller MacWorld postas med fördel i forumet Frisnack.

 

Det finns dock vissa saker vi inte diskuterar här, och det handlar om sådant som är olagligt även "i verkligheten". Med andra ord, texter som det vore olagligt för oss att trycka i tidningen diskuterar vi inte här. Om du är osäker på vad det är så kan du läsa Yttrandefrihetsgrundlagen som reglerar verksamheten på de här forumen. Du kan även läsa Tryckfrihetsförordningen, 7 kapitlet, 4 och 5 paragrafen om vad som utgör brott enligt Yttrandefrihetsgrundlagen.

 

Det finns även en BBS-lag, men eftersom chefredaktören på MacWorld även är ansvarig utgivare för de här forumen är den inte tillämplig.

 

Specialfall (det kanske inte är olagligt, men vi diskuterar det ändå inte)

Piratkopiering. Inga diskussioner som syftar till att underlätta piratkopiering av film eller mjukvara är tillåtna. Vi tittar först och främst på syftet med frågan/diskussionen - ställs en fråga där svaret uppenbart kommer att användas för piratkopiering stänger vi diskussionen, även om tekniken som sådan är oskyldig.

 

Exempel på den här typen av frågor/diskussioner kan vara, men är inte begränsad till, frågor om fildelningsprogram, spridande av licensnummer, knäckande av kopieringsskydd, webbplatser med sådan information/sådana program.

 

Stötande material. Diskussioner som anses stötande av ett flertal medlemmar eller av Admin är inte inte tillåtna.

 

Exempel på den här typen av frågor/diskussioner kan vara, men är inte begränsad till, bilder av sexuell natur, rasistiska eller främlingsfientliga skämt/texter även om de inte är olagliga, bombrecept.

 

Tillägg 2003-11-18: I tveksamma fall avgör Admin vad syftet med frågan/diskussionen är. Och ja, det finns ett inte så litet mått av godtycklighet i det. Vi är medvetna om det, och beklagar det, men ser ingen väg runt det.

 

Konsekvenser:

Den som bryter mot dessa regler kommer att bli varnad, modererad och till sist avstängd under en månad enligt denna modell.

 

Följ diskussonen om dessa regler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...