Jump to content
Just nu i M3-nätverket

vMac


pëhrzzon

Recommended Posts

Har laddat ned vMac och en rom-fil + System1 från internet men jag lyckas inte ladda systemet den blinkande disketten med ett frågetecken. Har även försökt att ladda ett System 6.0.5 från en diskett. Hur ska jag göra för att ladda den?

Link to comment
Share on other sites

Anleddningen till att jag vill köra vMac är att jag vill köra vissa gamla 68k spel som inte funkar smärtfritt på en G3:a.

 

Jag har vanliga disketter för 6.0.5 plus uppgradering till 7. Plus att jag ladddade ned alla gamla system som Apple har laggt ut för nedladdning.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Upptäckte att jag var tvungen att ha .dsk avbilder och inte .img. Nu är problemet det att jag inte vet hur jag ska skapa en .dsk avbild, det gick bara att skapa vanliga .img filer i Skivavbildning. Finns det något gratis program för det?

Link to comment
Share on other sites

Jag lyckades skapa en dsk genom att konvertera med skivavbildning. Jag lyckades till och med att installera ett Svenskt system! Problemet är nu att jag inte lyckas installera 7.0.1 eftersom jag inte lyckas höja minnet. Men jag har gett upp vMac för mac och övergått till vMac för WinDoze. Den är ju så mycket stabilare! Och den kan tom. ta diskett och CD-skivor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...