Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Hallå Pocahontas


peth

Recommended Posts

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Han kanske inte har installerat Panther ännu och känner sig utanför. Stackars Pocca... :(

Link to comment
Share on other sites

Ja, helt otroligt, tvärstopp vid 1000 inlägg!

Han kanske tyckte att han har surrat tillräckligt här (biodlare som han är).

Skämt å sido, så vet jag att han har hittat ett annat ställe att sprida sina trevliga inlägg på. Men passupp snart är han nog här igen, för han kan nog inte låta Maccis gå om honom. :D

 

PS Hans bredbandsuppkoppling fungerar DS

Link to comment
Share on other sites

Han kanske inte har installerat Panther ännu och känner sig utanför. Stackars Pocca... :(

Eller så har han lagt in den och kraschat både snöflingan och g4an :P

Link to comment
Share on other sites

Nu är klockan snart 17 och inte ett inlägg i dag av Pocca… :o

Första gången sedan forumets nystart? Scary… :blink:

Link to comment
Share on other sites

Ni måste ju har förståelse för Poca, han är ju en gammal man och kan inte konsten att behärska multi-tasking. Fast det vore ju skrämmande om han har fått ytterligare problem med sin snabba lina. :(

Link to comment
Share on other sites

Ni måste ju har förståelse för Poca, han är ju en gammal man och kan inte konsten att behärska multi-tasking. Fast det vore ju skrämmande om han har fått ytterligare problem med sin snabba lina. :(

Men han skulle ju ha modem som backup?

Link to comment
Share on other sites

Björn Nordström

Aktiviteten på forumet har halverats idag.

Sitter han fast i routern?

Ska vi gå ut med en efterlysning?

Eller gå cyberskallgång på nätet?

Link to comment
Share on other sites

Titt ut!!

 

Jo då, jag lever och har hälsan!

 

Strul har jag haft, det kan jag villigt erkänna, men inte utestängd från Cybern :lol:

Men nu är jag klar till 95% :P

 

Retades lite med er andra, det kliade i fingrarna att gå hit :lol:

Faktum är att jag samtidigt var djäkligt frusterad över en Router jag köpt, en D-Link 604.

Fick den i tisdags, tillsammans med ADSL-modemet av min Internetsupport.

På kvällen samma dag, var det sagt att Bredbandet skulle sparka igång.

Min tanke var att ta allt i tur och ordning, först modemet, men det hände inget när det var inkopplat.

DSL-lampan lyste, men inget hände förrän på onsdag, dagen efter, kl 11.15 kom det.

Då vart jag överlycklig, nu var det igång. Dags att börja med Routern!

 

Alla instruktioner är ju som vanligt på engelska, en gul Varningslapp låg med i Routerns låda.

Där beskrevs hur noga det var att koppla in grejerna efter ett visst schema.

Var nära att missa det, tog ju en koll i Manualen som låg med, och den stämde inte med den gula lappen.

OK, tänkte jag, jag följer inkopplingsschemat, tänker inte kvadda något!

 

Koppla in allt, starta upp min iBook, som jag anslutit till Routern, och följde sedan konfigureringsinstruktionerna

När min Setup var klar, så skulle man starta upp sin webbläsare, och ge sig ut och surfa.

I h-e heller, hände ingenting, och jag felsökte, kolla alla Nätverksinställningar, allt såg OK ut.

Kopplade loss datorn från Routern, anslöt till ADSL-modemet och mailade min Support som jag tursamt nog har bara

några km ifrån mig. Han kunde inte ge mig nån förklaring, kolla dina inställningar, gör om SetUP-en.

Det gjorde jag flera ggr efter det samtalet, nollställde routern, börja om igen osv.

Onsdag och torsdag höll jag på och trixa, inget hände med Routern, det syntes de siffror som ska synas i Nätverksinställningar

men vad hjälpte de när jag inte kom ut.

 

Sen la bredbandet av vid 21-tiden på torsdagskvällen, då höll jag på att få ett spel, trodde att jag kvaddat ASDL-modemet

eller liknande. Pulsen var rätt hög på gubben ska ni veta.

Jag har ju kvar mitt gamla Teliaabonnemang, så jag mailade supportkillen, jo, något hade hänt i Telestationen

så han gjorde felanmälan. Puh!!

Samtidigt tog jag upp problemet med Routern, för jag trodde att det var jag som var så korkad att jag inte klarade av

att läsa innantill, på engelska, och gamla Windowsskärmdumpar.

Då sa han att flera rapporterat samma problem som jag hade..Jaha...lite tröst i vart fall...

Sen kom bredbandet igång vid lunchtid i fredags. Gjorde ett tappert försök igen med routern. Nej nej, det ville inte.

Då skrev jag nytt mail, och han erkände att något var galet, han skulle samla in alla, över 50% av oss som köpt en D-Link

hade samma problem.

Då kändes det skönt! Det vart inte mitt fel. Packade ner skiten i sin låda igen, fint och prydligt!!

 

Då gjorde jag inget mer den dagen, jag sparar installationen av Airport Basstation till lördag morgon.

 

Då gick det åt helsicke också, tog paus fram till eftermiddagen.

Då jag kom på vad jag gjort för fel.

Stod kvar i Ethernetläge i Nätverksinställningar, ändrade till Airport och konfigurerade igen.

Funka inte. Men så såg jag att jag skrivit in en DNS-adress i frivilligfältet inne i Nätverksinställningar.

(Det hade jag gjort på inrådan av min support när jag höll på och trixa med Routern.)

Tog bort adressen..

Voila, jag kom ut på nätet med min Airport, sen var det bara att ansluta mina andra datorer

till Basstationen. Nu vart allt fixat!!

Synd att jag inte fick placerad en Router mellan ADSL-modem och AirPort.

 

Så då vart jag rätt lycklig på lördagskvällen ska ni veta. Blev nån grogg mer än vanligt :rolleyes::rolleyes:

Varit mycket surfande under söndagen ska ni veta :lol: Full fart!!!!

 

Idag ringde min supportkille och bad mig koppla in min D-Link igen, nu skulle det vara fixat!

-Jaha, tänkte jag lite tveksamt....men packade upp den igen och kopplade in den lite provisoriskt.

Yippie Kom ut direkt på nätet. (Den vart ju redan SetUppad femtioelva ggr innan)

Felet låg i Telestation också när det gällde D-Linken, de hade bytt ut nån pryl där som var mer anpassad för D-Link.

 

Så nu är jag klar till 95%, måste väl ändra i Airporten igen :angry:

Men det tar vi en annan dag, nu har jag Ethernetkabeln i iBooken igen, och det gillar jag inte....

 

Så grabbar och flickor, nu har jag mer tid och lite bättre humör :lol: att komma hit igen!

 

Oj vad långt detta inlägget blev, men nu vet ni att det inte alltid är det lättaste att få bredband :(

Link to comment
Share on other sites

1002 :D

 

Ni får gärna komma med ett goda råd innan jag ger mig på att använda Installationsassistenten igen

på min Airport.

 

Detta är ju inget man gör dagligen, och nu är det premiär igen på att ansluta den till min D-Link 604.

För visst är det underbart att kunna röra sig fritt med iBooken i huset. :D

Sitter nog 50/50 mellan iBook och G4:an, man måste ju vara "lite" social också med frugan, så då är det

Airporten och iBook som gäller framför TV:n. Om det nu är socialt att se på TV tillsammans :D

 

Nåväl, nu är Routern igång, och jag sitter med iBooken i knät.

Om jag sätter en liten kort Ethernetkabel mellan Routern och Airport Basstation.

Hur ska jag ställa mig i Nätverksinställningar?

I läge Ethernet eller AirPort? Nu står den i Airport, för så funkar den mellan ADSL-modemet.

Vil inte sitta och strula och vela med detta, Raka rör, Pang på, jag vill bli klar :lol:

 

Eller kan det vara så dj---igt att det inte behövs göra nånting, nej så enkelt kan det inte vara.

 

Funderar också på om jag förlorar nånting på att köra min G4:a via Airport, blir det nån prestandaförlust.

Har ju dragit in en Ethernetkabel i samma rum som G4:an, men jag har tänkt mig kunna koppla in frugans

gamla PM4400 med den.

 

Så har ni erfarenhet av Router och Airport så får ni gärna höra av er.

Som sagt, detta gör man ju oftast bara en gång :huh:

Link to comment
Share on other sites

När vi började med ADSL fick vi ett USB-modem. O kära nån vilket mörker :ph34r::ph34r: ......... Efter att ha brottats med Telia-supporten i timmar fick jag tag på deras Mac-specialist. Må han leva i välmåga!!! Han berättade att det inte fungerar med USB-modem och Mac utan det skulle vara ETHERNET-modem.

 

För att göra en lång historia kort så kopplade vi in det och en router 604. Vi har tre datorer två Macar (än så länge!) och en PC. Det har varit plug och play. Nemas problemas! Dock har vi inte Airport utan vanlig sladd. Jag tror inte mina ögon när jag läser vilket strul du har haft. Men det är väl datorbranchen i ett nötskal. Ibland vill det bara inte..... (w00t) Du har väl missat det här med att dansa naken vid midnatt kring din router.... kolla med Nils H. Han verkar ha full koll!!!!!!!! (w00t) (w00t) (w00t)

Link to comment
Share on other sites

Skönt att du är tillbaks, man blir ju lite orolig när den fasta punkten på forumet försvinner under flera dagar helt utan spår.

Det är inte utan att jag rodnar, vad bussiga kompisar man fått :D

Link to comment
Share on other sites

Koppla in din basstation på routern i en av LAN portarna och gå in med admin verktyget och ställ in den på att den ska ansluta via Ethernet istället för modem som du förmodligen gör nu. Då kommer du få en ip tilldelad från routern.

 

Sen ställer du din iBook på airport och så ska du vara ute på nätet, givetvis kommer du få en prestandaförlust om du ansluter via airport 11Mbit (halv duplex) är ju inget o leka med ;) Men det är ingen flaskhals mot nätet eller så mest när du kopierar mellan datorerna som det tar en kvar o föra över en cd typ.

Link to comment
Share on other sites

Tack maccis, du är en pärla i vårt forum

 

Det var ju superenkelt! Men det var ju inte lätt att veta innan :lol:

än en gång

Tusen Tack

 

Nu kör jag iBook trådlöst och G4:an via Ethernetkabel :P

 

Förhoppningsvis ska de väl kunna kommunicera ändå, har jag inte testat än... :)

Link to comment
Share on other sites

Nu kör jag iBook trådlöst och G4:an via Ethernetkabel :P

Då är det bara en tidsfråga innan räknaren slår om till 2000.... Det är ju fusk att köra med TVÅ datorer..... <_<

Link to comment
Share on other sites

Oj vad långt detta inlägget blev, men nu vet ni att det inte alltid är det lättaste att få bredband 

 

Jag har fått bredband hemma nu, också. För mig tog det bara 5 min att koppla upp mig mot internätet :D

Link to comment
Share on other sites

 

Nu kör jag iBook trådlöst och G4:an via Ethernetkabel :P

Då är det bara en tidsfråga innan räknaren slår om till 2000.... Det är ju fusk att köra med TVÅ datorer..... <_<

Heh jag har med två datorer hemma men inte tusan kan jag skriva fler inlägg för det ;)

Link to comment
Share on other sites

Oj vad långt detta inlägget blev, men nu vet ni att det inte alltid är det lättaste att få bredband 

 

Jag har fått bredband hemma nu, också. För mig tog det bara 5 min att koppla upp mig mot internätet :D

Ja mer än 5min var det inte här, den tid det tog var o koppla in kabeln från routern till g4an och att routern startat upp sen var jag ute ;) Men poca hade ju lite andra förutsättningar :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...