Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Drivrutinsproblem Epson/Quark


nestor

Recommended Posts

Hej!

Någon som har en aning om varför jag inte kan välja min Epson Stylus Photo 830 i Quark 6.0?

Den hittar igen den i redigera skrivarlista under Epson USB men går inte att ange som förval. Tittar man under USB hittar den också igen den men med kommentaren "ingen drivrutin installerad" trots att jag har installerat den färskaste drivrutinen från Epson.

Samma problem har jag även med Acrobat Professional medan det funkar hur fint som helst att skriva ut från "gamla" Acrobat, Word, Photoshop m.m.

Please - förklaring? Någon annan som råkat ut för detta?

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset, ett mycket användbart program.

Jag har kört igenom det men tyvärr löste det inte mitt problem.

 

Detta är alltså mitt problem: Vid utskrift från antingen Quark eller Acrobat får jag "ingen skrivare vald", går in i "redigera skrivarlista". Under "lägg till" finns USB och EPSON USB. Under USB hittar den skrivaren men påstår att ingen drivrutin är installerad. Under EPSON USB funkar det dock fint och skrivaren går att lägga till skrivarlistan. Problemet är att Quark och Acrobat inte köper detta. Det gör dock alla andra program.

Kan detta bero på att Quark och Acrobat är "för nya" och att drivrutinerna skulle behöva uppdateras från Epsons sida?

Link to comment
Share on other sites

Det kan inte vara så att Acrobat och Quark 6 känner igen att det inte är en postscriptskrivare eller stöd för postscript som gör att skrivaren inte är tillgänglig? I alla fall just din modell? Själv har jag inga problem med min Epson Stylus Photo 870 och den har inget postscriptstöd heller. Dock är den valbar i de program du har problem med.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...