Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Videoutgång på iBook


thezee

Recommended Posts

Jag har en iBook 500 som trilskas lite när man vill se skärmbilden på TV:n.

 

Den skall ju ställa om bildskärmen själv när man sticker in video-kabeln i det kombinerade video-ut och hörlursuttaget. Men det gör den ofta inte, när man sticker in pluggen händer ingenting. Tänkte först att det var glapp nånstans så att den inte fattade att det var videokabeln man satte in utan den kanske trodde att det var hörlurarna som kom in.

 

Men så an det inte vara efterssom en omstart löser problemet... I OS9 fungerar det dessutom perfekt...

 

En omstart så funkar det som sagt, men nästa ggn (efter ett par dagar eller en vecka), så e de lika dant igen, en omstart måste till för att det ska funka.

 

Har haft problemet ända sen jag installerade OSX, kör nu 10.2.6

 

Nån som har liknande problem? Nån som har nåt förslag till åtgärd?

 

 

(iBooken e fantastisk med nytt batteri å airport!!!! Ville bara säga det... :P )

Link to comment
Share on other sites

Prova att starta om med "Säker Start" (håll ned shift-tangenten när din maskin startar om till du ser texten Säker Start i rutan som listar vad som startas) så systemet rättar eventuella fel. Använd också Skivverktyg för att rätta eventuella problem med Skivbehörigheter (under fliken "Skivkontroll").

 

Funkar inte det kan du testa att ta bort filen ~/Library/Preferences/ByHost/com.apple.windowserver.000393544604.plist (nummret är förmodligen annorlunda hos dig) som innehåller inställningarna för skärmen. Så att Mac OS X skapar en ny om det är så att den har blivit korrupt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...