Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Bildvisningsprogram


LaStrega

Recommended Posts

Jag fotar mycket och har ofta kring 300 bilder som jag ska gå igenom och sortera på en gång. Skulle vilja ha ett program där jag kan öppna och se många på en gång (som i förhandsvisning) men även kunna kasta filer på ett enkelt sätt direkt när jag kollar på dem. För det går väl inte i förhandsvisning?

Finns det något sådant här program? Det måste gå att öppna raw-filer btw.

Link to comment
Share on other sites

Jag har aldrig riktigt kommit bra överens med iPhoto, och på min förra dator så gick det så segt så det kändes inte lönt att försöka lära sig heller. Men nu har jag ju iofs fått min nya iMac så det vore kanske värt att försöka bli kompis med programmet. ^^

Link to comment
Share on other sites

Jag fotar mycket och har ofta kring 300 bilder som jag ska gå igenom och sortera på en gång. Skulle vilja  ha ett program där jag kan öppna och se många på en gång (som i förhandsvisning) men även kunna kasta filer på ett enkelt sätt direkt när jag kollar på dem. För det går väl inte i förhandsvisning?

Finns det något sådant här program? Det måste gå att öppna raw-filer btw.

416169[/snapback]

 

Visst finns det sådana program.

 

Mitt gamla Photoshop 7.0 har en 'browser-funktion' som visar bilderna skapligt stort för en grovredigering. Det är bara att markera och sopa till 'delete-tangenten' så far de markerade bilderna iväg till papperskorgen.

 

Om samma funktion finns i senare versioner av Photoshop vet jag inte - men skulle tro det (vore oväntat om en så smidig funktion försvunnit).

Link to comment
Share on other sites

Jag använder Keynote för bildvisning i många sammanhang. Enkelt att välja bort sessioner och dessutom krydda med (väl övervägda) övergångar. Ett alternativ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

hittade ingen tråd som svarar riktigt på min fråga men denna är mycket nära. jag söker liksom trådskaparen ett visningsprogram för att snabbt kunna gå igenom mina bildsessioner och ta bort bilder som inte duger osv. jag skulle dessutom vilja kunna zooma in på bilderna snabbt och smidigt för att kunna bedöma kvalité. detta gick mkt bra i visningsprogrammet i windows, finns det något motsvarande för mac?

 

hoppas att det är lugnt att man lånar lite :)

Link to comment
Share on other sites

Graphic Converter, http://www.lemkesoft.com/xd/public/content...GlkPTE5Mw_.html

Iview(Expression Media), http://www.microsoft.com/expression/produc....aspx?key=media

Aparture http://www.apple.com/se/aperture/

Lightroom http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/

 

Samtiliga har ljusbord och sorteringsmöjligheter, kan visa rå-format från det flesta kamror, visar och ger möjlighet att redigera IPTC. Bildspel av enklare typ.

Link to comment
Share on other sites

Om man kör Leopard så kan man dessutom köra med QuickLook. Man markerar de bilder man vill kolla på i Finder, och trycker sedan på mellanslag. Bilderna öppnas då upp i ett litet fönster, och man kan välja att se flera på en gång som thumbnails, eller se en enstaka bild i taget i större format. Man kan också kasta en bild i Papperskorgen direkt därifrån.

 

Jag skrev detta i en annan tråd för någon eller ett par timmar sedan.

Link to comment
Share on other sites

Om du kollar på filerna i förhandsvisning och trycker cmd+baksteg(eller vad knappen ovanför retur heter) så tar du bort bilden som är markerad då. när du sen stänger programmet så sparar den alla ändringar du gjort, som t.ex. rotationer eller bilder du raderat raderas :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...