Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Problem: Minin hittar bara det ena ramminnet


itching

Recommended Posts

Gjorde det som man inte får göra och gav in på att byta ram minne på minin själv. allt var frid och fröjd. Men sedan när man ska kontrollera så att ramminnet hittas under om den här datorn så hittar den bara det ena. så han hittar bara 1024 av totalt 2048 som det borde vara.

 

Någon som råkat ut för något liknande? Kan det bero på firmware versionen? Min polare som har en PC hittade inte allt hans ram förräns han uppdaterade sitt bios.

 

Var så försiktig som gick under processen. Och vad mig veteligen har jag inte "sabbat" något använde antistatiskt armband. Så jag tror jag klarade mig ifrån att schocka sönder saker.

 

Tänkte också på om man går in på systeminformation så ser man att den hittar ett minne på DIMM0/Bank 0. Syftar det på den övre eller undre minnesplatsen eller heter det minnet som den hittar alltid DIMM0/Bank 0 om den bara hittar ett minne?

 

Många frågor. Är det någon som har något tips så är jag tacksam. Vågar nämligen inte sätta på locket innan för det är lite knepigt att få loss det igen.

 

går även bra via msn hemanengman@hotmail.com

Link to comment
Share on other sites

Har du verkligen tryckt in minnet ordentligt, det krävs lite kraft i nyporna för det.

Du bör nog öppna den igen, och trycka till utav h-e..

10 kg kraft skrev visst Thomas Ytterberg nånstans :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ja jag testar detta nu. Det är lite jobbigt för man vill inte ta i för mycket och sen är marginalen på om de sitter i och om de nästan sitter i sjukt liten. Man ser knappt någon skillnad.

 

En liten fråga till bara. Varje gång jag startar datorn står det "din dator är uppdaterad med firmware 1.0.1" och jag har förstått det nu efter ungefär 124 gånger kan man få bort det på något vis.

Link to comment
Share on other sites

Provade att ta isär den igen och klämde i så mycket som gick men det blev samma sak igen.

Link to comment
Share on other sites

Kan ju va fel på minnet, kan ha fått fel minne oxå, kolla med Rember och se om den hittar den och ngt fel. Annars kan du ta ut det nya och sätta det gamla som funkar i den andra platsen, om det då inte funkar borde det va fel på minnesbanken el datorn, tror jag, jag vet inte om minin ska gå att köra på bara minnesbank nr 2 men om den är som alla andra macar så ska det gå tror jag.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Samma problem består fortfarande tänkte bara höra om det är någon som har några ytterligare ideér om hur man ska lösa problemet.

Link to comment
Share on other sites

Hej, jag är ingen minnesexpert. Men du kan prova att byta plats på de båda ram minnena. Ibland så fungerar det.

 

Annars så är det nog tyvärr så att minnet är trasigt och du får reklamera det.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

här är minnesexperten och han säger samma som förre talare, byt plat spå minnena. Ser du bara ett minne i bank 1 nu ska du byta ut minnet som du monterat för de är trasigt.

 

Det där meddelandet du får varje gång du startar datorn.. i mappen verktygsprogram har du ett program som heter nåt med firmware-uppdatering, släng det i papperskorgen så är det lugnt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...