Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
e-snobben

Mat-tråden

Rekommendera Poster

e-snobben

:kaffe:

Har letat men hittar ingen specifik mat-tråd, så jag skapar en ny. Har dock ingen fråga för tillfället, ska dricka upp mitt te istället.

Redigerad av rickard1234

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
e-snobben

Vad ska jag göra med en överbliven potatis på ca 100 g?

Den är alltså inte nog stor att baka. Och för liten för att räcka till en måltid. :huh:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
ronny

Ingen dum idë

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Ardrí
Vad ska jag göra med en överbliven potatis på ca 100 g?

Den är alltså inte nog stor att baka. Och för liten för att räcka till en måltid. :huh:

397527[/snapback]

 

Du kan använda som ljuddämpare till din pistol. :fundersam:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
kgia

"Husmanskost nyttigare än medelhavsdiet för nordbor".

Nu kan man äntligen njuta av den mat man gillar bäst, utan att få dåligt samvete. Okej, man får väl äta med måtta ändå.

Kålpudding, kåldolmar, köttbullar, stekt strömming, rotmos med fläsklägg, kalops, pannbiff med lök m.m. :bultandehjarta:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
rickard1234

Jag ska göra lite ugnsbakade rotfrukter till middag. På ett bleck i ugnen, 200°-225° med morötter, potatis, palsternacka mm, o jag tänkte ha i champinjoner, squash o lök i oxå.

 

Ska jag ha i dom från början eller blir de bara mjuka o slafsiga då?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
e-snobben
strimla och stek med lök och kött eller korv och ha som fyllning i en macka

397576[/snapback]

Ingen dum idë

397579[/snapback]

Nej det var faktiskt ingen dum idé! Smörgåsfyllning. :ThumbsUp:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
e-snobben
Jag ska göra lite ugnsbakade rotfrukter till middag. På ett bleck i ugnen, 200°-225° med morötter, potatis, palsternacka mm, o jag tänkte ha i champinjoner, squash o lök i oxå.

 

Ska jag ha i dom från början eller blir de bara mjuka o slafsiga då?

397676[/snapback]

Det kanske är lite olika tillagningstid på de olika ingredienserna. Om det inte står i receptet så är det väl bara att prova sig fram.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mr Joakim
Jag ska göra lite ugnsbakade rotfrukter till middag. På ett bleck i ugnen, 200°-225° med morötter, potatis, palsternacka mm, o jag tänkte ha i champinjoner, squash o lök i oxå.

 

Ska jag ha i dom från början eller blir de bara mjuka o slafsiga då?

397676[/snapback]

 

Skulle nog vänta lite med svamp,squash och lök. Precis som du säger så kommer de inte ha så mycket tuggmotsånd kvar annars.

 

 

Smaklig måltid!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
rickard1234
Skulle nog vänta lite med svamp,squash och lök. Precis som du säger så kommer de inte ha så mycket tuggmotsånd kvar annars.

Smaklig måltid!

397686[/snapback]

Som jag trodde... ville bara dubbelkolla.

 

Tack.. ^_^

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
joppe2

Har börjat med hemkunskap i skolan nu. :skondans:

 

Senast lagade vi risotto. Massa fräst vitlök och gulök, champinjoner, majs, räkor, och ris så klart. :whistling::foralskad:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
niffen
Jag ska göra lite ugnsbakade rotfrukter till middag. På ett bleck i ugnen, 200°-225° med morötter, potatis, palsternacka mm, o jag tänkte ha i champinjoner, squash o lök i oxå.

 

Ska jag ha i dom från början eller blir de bara mjuka o slafsiga då?

397676[/snapback]

Jag brukar göra nått liknande, då som "droppform" åt en ugnsstekt kyckling på galler ovanför. :ThumbsUp:

Potatisen och rotfrukterna, samt löken delad i fyra delar går i från början, squashen vet jag inte, har inte använt det på detta sätt. Champinjonerna däremot skulle jag bryna separat i stekpanna och tillsätta när resten är nästan färdigt. Hackad persilja på toppen är toppen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
niffen

Idag blir det hembakad pizza. Utöver det sedvanlga;

Köttfärs spetsad med vitlök, svartpeppar och salt, skivad gul lök och färska champinjoner. :ThumbsUp:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kabo

Brukar ofta använda squash på det sättet. Får vara med i pannan de sista 10 minuterna.

Strör lite vällagrad ost över den för det går så bra ihop med squash.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Texianen

På tal om matlagning. Jag kan VARMT rekommendera att ni införskaffar en bra kniv. Jag köpte en sån här för några veckor sedan. Jag kan nu indela mitt matintresse i två perioder, nämligen pre- ny kniv och post- ny kniv.

 

Skärpan i bladet är hänförande, vilket gör matlagningen mer passionerad :bultandehjarta: Inte kunde jag tro att en kniv kunde betyda så mycket för hur matlagningslusten stimuleras. Dock vill jag höja ett varningens finger, kniven är VASS som ett as ! Jag saknar en heldel skinn på mina nu något sargade händer och fingrar :whistling: Men skam för den som ger sig ! Det ska ju synas att man har lagat mat!

 

Hur som helst, är ni intresserade av matlagning men saknar en bra kniv? Då ska ni genast springa i väg och köpa en med det samma. De är dyra de rackarna, men tro mig det är det värt!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
niffen

I dag blir det rester av lördagsmiddagen. Boeuf Bourguignon.

Den är förmodligen godare idag än i lördags, nu när den fått stå och dra tillsig.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
niffen

Sambom med syster var i svampskogen i söndags.

Så idag tänkte jag göra blandsvapsfylld köttfärslimpa.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
niffen
alla mina knivar delar en tomat i 2delar om den släpps rakt på bladet ^_^

398895[/snapback]

Och sen vaknade du...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
treebeard
alla mina knivar delar en tomat i 2delar om den släpps rakt på bladet ^_^

398895[/snapback]

Det var väll inget? Mina Tomater krossar sig själv när man släpper dom från eifeltornet :lol::w00t:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kabo

Skulle jag tro att mina gör också- delar sig altså- om jag nu skulle få för mig att prova.

Med en slipkunnig man , ett bra brynstål och en fiskars knivslip kan man se till att ha vassa knivar både i smått och i stort.

I övrigt skulle jag vilja rekommendera att man prövar en kniv i handen innan man köper den. Speciellt om det är en dyr "kockkniv"

Man har ju olika stora händer och olika balans passar för olika människor.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Semmelman

Mina händer är ungefär lika stora… :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kabo
Mina händer är ungefär lika stora…  :)

399037[/snapback]

Medvetet missförstånd :P

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Semmelman

Man försöker alla fall… kanske dags att :nanakudde: el så.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
e-snobben
I övrigt  skulle jag vilja rekommendera att man prövar en kniv i handen innan man köper den.

399033[/snapback]

Var ska man skära? :whistling:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
e-snobben

Grönt te ska enligt en japansk undersökning vara bra för :bultandehjarta:. Det inne håller antioxidanter. Kanske därför de lever så länge i Japan. Har för mig att de har den längsta medellivslängden.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...