Jump to content
Just nu i M3-nätverket

2 skärmar till 1 dator


Snobben

Recommended Posts

Vilket är det enklaste sättet att få 2 skärmar till samma dator som inte visar samma bild, dvs jag vill kunna använda hela ytan hos de två skärmarna när jag jobbar.

Tacksam för svar!

Link to comment
Share on other sites

Det beror på vad du har för dator och i förlängningen vad för grafikkort. Även om det går att fixa på en del av de andra, t ex iBook.

Link to comment
Share on other sites

marcushedenstrom

Koppla in två skärmar.

 

Alla Powermacs har dual head-grafik med två anslutningar för skärm. Powerbook har en extra port, så att du har powerbookens interna skärm och ytterligare en. Detta gäller även alla Macbooks (även Pro).

Till en iBook gör du samma sak, men du måste använda hacket Screen spanning doctor för att få Extended desktop; alltså inte spegling.

iMacs gör samma sak.

 

Kolla sen på kontakterna på datorn, och den på skärmen. Skaffa dig rätt adapter. VGA->DVI tror jag inte du kan hitta, så har du VGA (iMac G5 och iBook) så kan du inte använda DVI-skärmar).

Link to comment
Share on other sites

marcushedenstrom

Japp, garanterat har du två utgångar bak på grafikkortet.

 

Jag satsar på att den är en DVI och en ADC. ADC-kontakten har runda kanter.

http://www.cupertino.se/reseller/files/pro...adc-dvi_500.jpg <- ADC till höger; DVI till vänster (dock DVI-D på bilen, icke DVI-I som du har, antagligen. DVI-I har fyra små extrastift runt den långa pinnen).

 

Beroende på vad du har för skärmar kommer du behöva diverse adapters.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...