Jump to content
Just nu i M3-nätverket

.jnlp


Vanessa

Recommended Posts

Vad är det för sorts filtyp som har filändelsen ".jnlp"?

Och vad betyder det?

Link to comment
Share on other sites

Kommer inte ihåg exakt... Har något med java att göra dock... Har det något med WebStart att göra?

Link to comment
Share on other sites

JNLP = Java Network Launching Protocol

 

"JNLP provides direct access to Java software using the latest JVM without the constraints and problems of applets within web browsers."

 

JVM = Java Virtual Machine

 

Jag programmerar inte så jag vet inte hur det funkar, men vi surfare kan således surfa på hemsidor som har Java, utan att hemsidans programmering stör surfarens Java-inställningar. Eller nåt sånt... :whistling:

 

Så svaret på din fråga är väl att filen fixar allt det där...

Link to comment
Share on other sites

Jag har en annan: .jnilib :huh:

385662[/snapback]

JNI = Java Native Interface, och lib = library

 

Det är ett kodbibliotek som gör att man kan anropa funktioner skrivna i t.ex C/C++ från Java. Det används för att bland annat ska kunnna skriva Java-program, som använder sig av Mac OS X's egna grafiska gränssnitt. Annars är det vanliga i Java att man använder swing eller awt för att hantera fönster och annat, men det ger ett utsende på programmen som inte alls är Macigt.

 

Det kan också vara så att man vill integrera andra funktioner från operativsystemet, som t.ex möjlighet att göra Spotlightsökningar. Spotllight är ju inte en del av Java, och då kan man vara tvungen att skriva en liten snutt i C/C++/Obj-C som fungerar som interface mot Spotlight, och så kan man med jnilib anropa den funktionen.

Link to comment
Share on other sites

Mizhou! Jag förstår inte mycket, men det verkar som att du kan det mesta. Respect.  :ThumbsUp:

386360[/snapback]

Oki!

 

Jag ska försöka förtydliga mig. Java är ett programmeringsspråk, som används för att skriva program som ska kunna köras på alla plattformar, såsom Mac OS X, Windows, Linux med flera.

 

Av den anledningen så har inte Java i sig direkt stöd för plattformsspecifika teknologier, som t.ex Spotlight, Core Image eller annat godis, som bara finns i Mac OS X.

 

För att kunna skriva Java-program, som utnyttjar sådana teknologier, så används JNI som en koppling mellan det plattformsoberoende Java, och specifika teknologier på de olika plattformarna.

 

Om jag t.ex vill göra en egen mediaspelare i Java, så skrivs det mesta i ren Java, och så använder jag JNI för att koppla ihop mitt program med QuickTime på Mac och kanske Windows Media-bibliotek i Windows.

 

På det sättet kan jag göra en mediaspelare, som utnyttjar repspektiva plattforms mediateknologier.

Link to comment
Share on other sites

Det var en mycket bra förklaring. Då förstår jag varför en del i min omedelbara professionella närhet ondgör sig över att vissa Java-applikationer är seg med Mac men snabb med PC. Helt enkelt för att den JNI som har skrivits för att integrera Java med Mac OS X inte är lika bra. :finder:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...