Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Hårddisken vill inte längre


.mp3

Recommended Posts

Först var det Blådåren som strula och nu är det Cubens tur. Jag åkte bort över dagen (torsdag till fredag) I vanlig ordning kopplade jag ur alla strömkontakter till datorn "just in case". När jag kom hem koppla jag in datorn igen och startade den. Datorn startade men skärmen var svart och man hörde inte att hårddisken jobbade. Exakt samma sak hände min Blådåre för inte alls länge sen.

 

Senare tog jag ut hårddisken och installerade den i min Blådåre. Men den ville inte boota ifrån hårddisken heller. Istället kopplade jag in den vanliga hårddisken och kopplade in Cuben hårddisk som nummer två. Blådåren bootade och Cubens hårddisk dök faktiskt upp i Finder. Så man kan sammafatta det hela med att den vill inte boota men den fungerar fortfarande.

 

För att försöka lokalisera problemet körde jag Skivverktyg på Cubens hårddisk. Så här såg loggen ut --> Länk Så nånting måste vara fel. Är det någon som har någon idé om vad jag kan göra för att få igång den igen eller är den körd? Har visserligen redan beställt en ny hårddisk men det vore bra och veta om den går att fixa den trots allt.

 

Men först måste jag förra över allt som jag vill spara ifrån Cubens gamla hårddisk. Sen är det dags att formatera, det kanske löser problemet. Om det är ett mjukvarufel dvs.

Link to comment
Share on other sites

Skivverktyg brukar behöva några försök på sig att fixa fel. Kör igen.

 

De flesta Macar måste ha ett fungerande klockbatteri för att starta. Din kub börjar bli till åren kommen, så ett nytt batteri än nog på sin plats.

Link to comment
Share on other sites

Det låter ganska rimligt. Vart kan man få tag på ett sådant batteri?

378831[/snapback]

Närmaste Apple-handlare, men då blir det dyrt.

http://www.elfa.se/

http://www.kjell.com/

 

Så här byter du:

http://manuals.info.apple.com/s/battery.cube.pdf

...men de skriver inte vilken typ av batteri!!!!

 

Nåja, du får väl plocka ut det och läsa.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...