Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Macbook med Ipod för studenter?


kazador

Recommended Posts

Förra året då jag skulle köpa min powerbok, så såg jag på den amerikanska hemsidan att det gick att då man köpte en bärbar mac, så fick man en ipod med på köpet då man var student.

 

Erbjudandet fanns inte i sverige, och jag behövde en dator, så jag beställde.

 

Två veckor efter att jag fått min PB, så började de med samma erbjudande även i Sverige.

 

Surt.

 

Detta år är jag sugen på att uppgradera till en Macbook, och ser nu att på amerikanska sidan har ett erbjudande om att man får med en ipod nano då man köper en macbook!

 

Men samma i år att de inte kör med det erbjudandet i sverige...

 

Än?

 

Någon som vet något?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hej!

 

jag ska switcha från min PC till en vit macbook (smackbook)

jag med. och exakt som dig har jag också upptäckt det dära av en slump. då man ibland blir flyttad till apple.com ist för att stanna kvar på apple.com/se

 

jag postade en tråd i forumet allmänt om Mac

 

Där fick jag svar att någon på något ställe, eller en kompis som jobbar på apple-bla-bla (= sa att om några veckor kommer dom köra igång kampanjen i Sverige och man ska

vänta tills dess.

 

Så det ska jag göra, måste ändå fixa Macenat eller CSN kortet igen.

 

Men shit det kommer bli sweet, jag har ingen mp3 spelare just nu heller så.

 

Proceduren gick till så att man köper iPoden , sen skickar man in rebate papper och så får man tillbaka summan för iPoden så man måste punga ut med lite pengar där ett tag, vilket kanske kan vara problem för nåra. :blushing:

 

dessutom jag får se, är SÅ sugen på att ha den nu och börja lära mig allt om OSX.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kampanjen är i full gång. Beställer man en Mac och en iPod samtidigt så får man en ordentlig återbetalning i efterskott. Det verkar som om man måste beställa via Apple education store vilket är tråkigt, i o m att Mecenat är något billigare än Apple education store på datorerna. iPoden kostar lika mycket i båda butikerna.

 

/David

Link to comment
Share on other sites

hur pass mycket billigare är datorerna på mecenat, vad är kraven för mecenat kortet ?

jo kampanjen är igång, lite tråkigt att dom inte kan bjuda på HELA iPod nanon.

 

som dom gör i USA , där får man iPod nano helt gratis vid student köp av en valfri mac.

 

Det som är + att man kan ta iPoden med mycket mer minne.

 

Men för mig blire Nano så fort jag fixar CSN kortet, verkar bli lite probs, för jag har lånat pengar av dom tidigare o inte fixat till räckligt med p. )= )= )=

 

Men mecenat kortet är väll också strudent bevis, ska bara gå med i en kår eller man gör det automatiskt typ med den utbildningen jag börjar. fastän det är KY.

Link to comment
Share on other sites

jag kollade in mecenat.se deras hemsida för att se vilka kårer som är med i mecenat. det hittar jag inte! , men däremot dude.

 

mecenat har samma arbjudande, och man spar 1080:- på att köpa sin dator via mecenat ist för apple education (jag ska ändå stödja apple och köpa från apple store, ihop om att få en version2.0)

 

Mecenat Apple med iPod

Link to comment
Share on other sites

Bara för att undanröja eventuella missförstånd:

 

Apples kampanj "Köp en Mac och spara stort på iPod" gäller på Mecenat Apple Store som man som student når om man har ett CSN- eller Mecenatkort. Kampanjen gäller även på de Apple on Campus-storer som Mecenat hjälper Apple med.

 

Köper man via Mecenat Apple Store eller Apple on Campus med sitt Mecenatkort, så handlar man direkt av Apple. Snabb och säker leverans direkt från Apple.

 

Studentrabatten på Mecenat Apple Store och Apple on Campus är ibland samma som på Apple Store Education Individual, i många fall är rabatten större (MacBook, MacBook Pro, iMac, Power Mac mm) och aldrig lägre. Så om du är student, var noga med från vilken "store" du handlar för att få bästa möjliga pris från Apple.

 

Mecenat Apple Store når man via Mecenat eller CSN-kortet. Givetvis måste man kunna logga in, mao vara student för att kunna handla.

 

Mecenatkort får man gratis om den studentkåren man är ansluten till arbetar tillsammans med Mecenat.

 

Studerar man vid gymnasiet, folkhögskola, komvux eller KY samt är utlandsstudent så får man ett CSN-kort och kan då också handla via Mecenat Apple Store.

 

Har ni fler frågor så får ni gärna maila mig. Kan vi bli bättre på att hjälpa svenska studenter med bra rabatter så vill gärna veta hur. Förslag mottages tacksamt.

 

Måns Thuresson

Försäljningschef, Mecenat

mans.thuresson@mecenat.se

Link to comment
Share on other sites

Varför har den svarta macbooken på mecanats förstasida ett grått tangentbord? :-S

Link to comment
Share on other sites

har de tagit en custommålad macbook pro bild?

Link to comment
Share on other sites

Vet inte varifrån bilden är. Vi tar vanligtvis bara de bilder vi får från Apple. Är personligen fortfarande på semester så jag vet inte varför vi valde just den bilden. /thure

Link to comment
Share on other sites

krångligt det här ture, .. går det att ta med typ apple care om man köper från mecenat hemsidan ? har inge kort o vet inte om ens kåren jag ska gå med i är med i mecenat, låter bra dock spara 1080:-

 

men jag vill ha apple care.

 

nog går det väll att ta via apple store edu. kräver dom verkigen mecenat kort, shit.. jag vet inte när jag får mitt CSN kort eftersom jag måste ta tillräckligt med p för at cash ska börja dimpa ner i mitt konto..

 

men typ antagningsbesked o papper från skolan måste ju räcka för apple edu att godkänna.

 

asså jag har abstinens av dator nu, och vill gärna ha en dator vid skolstart o inte efter 1 termin

Link to comment
Share on other sites

denniswall: Bilden är nu en riktig MacBook

 

aermartin: Inte helt lätt att förstå vad du menar när du skriver som du gör, men jag skall göra ett försök att svara.

 

När man köper via Mecenat Apple Store så är det från Apple man köper. Produktutbudet på Mecenat Apple Store är det samma som på andra Apple Store, mao Apple Care kan man köpa om man handlar på Mecenat Apple Store.

 

Ser att du skall studera vid KY, då kommer du inte att få ett Mecenatkort utan ett CSN-kort. Kommer du direkt från gymnasiet så har du ett CSN-kort sedan tidigare och det gäller en bit in på höstterminen, så det går att använda.

 

För att handla på Apple Store Education Individual (generellt lägre rabatt än Mecenat Apple Store) så behöver du inget Mecenatkort, utan skriver bara in vilken skola och stad du pluggar i. Apple gör sedan vissa stickprov på om man är student samt håller kolla på "köpmönster" som inte ser normalt ut för en student.

 

Så fort vi får uppgifter från CSN så tillverkar vi och skickar ut CSN-kort. När uppgifterna kommer från CSN varier beroende på vilken utbildning man skall gå och när den officiella startdatumet är. Inte helt enkelt, men man behöver inte vänta en termin.

 

Måns Thuresson

Mecenat

Link to comment
Share on other sites

aaah tack ture! (= jo förlåt, läser sällan igenom det en andra gång.

 

Men det var det min fråga handla om, jag misstänkte först att typ, Mecenat affären var på något campus dylikt andra mac återförsäljare, typ butiker som har eget lager och man ska vända sig till dom när man köper en mac.

 

Men okej, nej jag kommer inte direkt från gymnasiet ^^ och CSN och jag har beef sen 2002 minst. hehehe ^^

 

Men då köper jag från apple store education istället, fyller i min skola och stad, ringer dom upp mig i stickprov får jag scanna in och skicka mina papper på att jag pluggar där.

 

För jag kommer inte få tag i CSN kort eller CSN bidrag förän jag plockat ihop tillräckligt med Poäng för att bli berättigad lån.

 

 

eftersom jag har pluggat tidigare men misskött det och hoppat av ..

 

Nåja , asså det är inte konstigt att det blir missförstånd på apples hemsida. jag läste igenom deras PDF filer med krav och det STÅR inte nånstans vad för något dom vill ha, bara bevis att man undervisar eller läser på en skola. Så vilka papper som helst från skolan som bevisar att man är elev måste ju fungera.

 

wee, 14e efter inskrivningen lägger jag min order!! macbook i iPod Nano here I come. :w00t::w00t:

Link to comment
Share on other sites

Kampanjen är i full gång. Beställer man en Mac och en iPod samtidigt så får man en ordentlig återbetalning i efterskott. Det verkar som om man måste beställa via Apple education store vilket är tråkigt, i o m att Mecenat är något billigare än Apple education store på datorerna. iPoden kostar lika mycket i båda butikerna.

 

/David

380160[/snapback]

 

 

Kampanjen gäller hos csn-kortet.se och mecenat.se

 

Mvh Jonas

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...