Jump to content
Just nu i M3-nätverket

G4 + hårdisk = frys


Guest Herobix

Recommended Posts

Guest Herobix

När jag kopplar min bärbara hårdisk till G4 , 400MHz, PowerPC, 448 MB ram

 

kan det vara för att jag tagit en hårdisk från en iMac G3 och sat in den? eller för att hårdisken är för stor för attt den ska klara av det (en 300GB) med fire wire. Allt ser ut att funka och inga felmedellanden, den bara fryser

 

Det är OX 10.4.7 installerat

 

what should I do?

Link to comment
Share on other sites

Starta Skivverktyg, innan du kopplar in hårddisken. Kolla sedan om den dyker upp i Skivverktyg överhuvudtaget, eller om datorn fryser innan dess. Jag tror nog att 400MHz G4 ska klara storleken, men är inte helt säker. Annars kan du skaffa ett PCI-kort med IDE/ATA-kontroller på, och koppla disken till det kortet istället för till moderkortet.

Link to comment
Share on other sites

Pocahontas

Prova med säker start, har haft detta problem efter 10.4.7.

 

Håll ner shifttangenten vid uppstart.

 

 

Kanske missförstår dig, försöker du starta från den externa, eller fryser din G4:a när du ansluter den externa?

Link to comment
Share on other sites

Guest Herobix
Prova med säker start, har haft detta problem efter 10.4.7.

 

Håll ner shifttangenten vid uppstart.

Kanske missförstår dig, försöker du starta från den externa, eller fryser din G4:a när du ansluter den externa?

368154[/snapback]

 

den fryser när jag ska plugga in den i G4, men jag uppdaterade FireWire så¨det funkar nu :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...