Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Video till mac


starestardust

Recommended Posts

starestardust

Hej!

Jag koveterar mina videoband via decoder som heter Canopus ADVC-55 till iMovie.

Dock blir alla filmer i svart/vitt.

 

Vet någon vad jag gör för fel?

 

mvh Staffan

Link to comment
Share on other sites

Låter som att du skickar svideo men har fel inställningar och bara tar emot ena signalen tycker jag. Eller att du ställt in fel mellan Pal lägen och Ntsc. Vad kör du för överföring?

Link to comment
Share on other sites

starestardust

Jag har fösökt att ändra switcharna fram och tillbaka men får ändå samma resultat, dvs svart/vitt.

Provade nyss med följande switch-inställning.

No1: on=pal

No2: off=0 IRE Pal

No3:on=audioinput level +15dB

 

Tydligen ska switch no2 ha något med "black level" att göra men jag förstår inte hur. Den kan även ställas i on=7,5 IRE SECAM

 

För övrigt har jag anslut enligt följande:

Scartkontakten till svideo in i advc-55. adv-55 in i iMovie.

 

Är detta rätt eller?

mvh Staffan

Link to comment
Share on other sites

Seacam ska du inte köra, och du ska inte köra ljudet +15dB vilket låter dumt. När det gäller dom andra inställningarna vet jag inte eftersom jag själv aldrig använt din tv->mac pryl. Men det kan vara så att din tv inte kan skicka svideo. Går det att ställa in din adv-burk att ta emot komposit från tvn istället? prova det isåfall.

Link to comment
Share on other sites

starestardust

Ska försöka med att annan anslutning än svideo.

Måste bara skaffa ny sladd till detta.

Återkommer med resultat.

mvh Staffan

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...