Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Ikväll 22.00 Insider om Fi


Joakim Ågren

Recommended Posts

Joakim Ågren

25702393135.jpg

 

 

TV3 22.00-23.05 Insider

 

Övrigt: Svensk reportageserie från 2005. I kvällens program granskar Insider Feministiskt initiativ. Handlar det om kvinnors kamp för lika rättigheter? Eller har det blivit en plattform för en kvinnlig elit i desperat behov av en ny karriär? Förvirringen är total efter Fis berömda årsmöte i örebro. Insider försöker reda ut vad som hände när borgerliga Kvinnor Kan-anhängare, Grupp 8:or, lesbiska HBT:are, utbrända och proffspolitiker träffades och försökte snickra ihop ett parti. I programmet får vi träffa flera kvinnor som har lämnat Fi. De säger att Fi inte är ett parti för kvinnor, utan för homosexuella. HBT-rörelsen (homo-, bi- och transpersoner) har helt tagit över. Gudrun Schyman sitter som en heterosexuell gisslan, anser de. I studion finns representanter för Fi som bemöter kritiken mot partiet och den hårdföra feminismen. Även 16/10.

 

 

Låter intressant och rekommenderas således. Tina Rosenberg hoppade ju förövrigt av nyligen kanske har det någonting med detta program att göra vem vet.....?? :w00t::ThumbsUp:

Link to comment
Share on other sites

Insider brukar jag oftast se på och i kväll verkar det ganska intressant. Frågan är väl bara hur rättvis bilden av Fi blir...

 

Innan det tittar jag på:

20:00 TimeOut

20:30 Segemyhr

21:00 Medium

 

Tv4 nästan hela kvällen alltså.

Link to comment
Share on other sites

Är det bara jag som tycker att pluugarna för "Insider" mer och mer liknar löpet på Expressen/Aftonbladet/Kvällsposten?

 

Hur hög journalistisk kvalitet programmet håller är jag inte kapabel att bedöma, men jag tycker att innehållet i programmet ofta känns både sensations-/skandaljagande och hårt vinklat.

Link to comment
Share on other sites

Mmm...om jag säger lite rörigt så överdriver jag iaf inte. Abrahamsson ser sömnig ut, hon brukar ju annars kunna liva upp debatter.

Link to comment
Share on other sites

Ja inte blev man klokare eller mer upplyst efter det programmet.

 

En liten undran bara, uttrycket "stollar" är väl maskulinum? Vad kallar man såna som framför stolligheter av kvinnligt kön?

Link to comment
Share on other sites

Bara för att Feministiskt initiativ har ordet 'feministiskt' i sitt partinamn så är de inte nödvändigtvis feminister. Rättare sagt så är de populärfeminister, något som måste vara Gudrun Schymans specialistområde vid det här laget. Stora delar av Feministiskt initiativ ser man även står ju egentligen inte för jämlikhet över huvud taget, bara en tanke på att man ska hata män så mycket som möjligt. Exempelvis kan vi nämna den pjäs som ett antal kvinnor förde som visades upp i inslaget där de skriker ut precis vilka otäckheter som de vill göra med män. Det är inte feminism, det är bara sjukt.

 

Sen säger att de är obundet till höger-vänster-skalan. Skitsnack. Feministiskt initiativ är bara en variant på Vänsterpartiet. Mycket snack och liten verkstad. Man kommer med väldigt många förslag som låter bra, men man följer helt Vänsterpartiets exempel och presenterar inga konkreta vägar till att nå målen. Tyvärr, det fungerar inte att bara köra sedelpressarna lite snabbare.

 

Feminismen i sig har blivit något annat än vad det var en gång i tiden. Nu är det en sekt. Vad tror ni skulle hända om ett gäng män började skrika om att kvinnor är djur, att kvinnor är omänskliga? Det skulle bli världens ramaskri. Det läskiga är att när kvinnor gör precis samma sak om män, då rullas röda mattan ut.

Link to comment
Share on other sites

... Det läskiga är att när kvinnor gör precis samma sak om män, då rullas röda mattan ut.

208657[/snapback]

 

Ja det är så på pricken rätt...ni ska bara se hur jag jävlas med min samhällslärarinna..hon e för FI o vad vi har kul med att märka ord och säga helt konstiga saker som hon försöker försvara..haha

skrattar åt detta som bara är just en sekt,även om jag är för jämställdhet så ser jag mig inte som en feminist,för det ordet har förstörts av FI bla.

Link to comment
Share on other sites

Jag drar kanske inte samma slutsatser som du Qwerty, men visst är de extremer, och faktiskt tyckte jag den nazistiska liknelsen inte var helt främmande. Nu när Tina hoppat av, vilket jag tycker är synd, så blir det inte lika lätt att identifiera galenskapen!

 

Jag villl inte kalla dem för ett vänsterparti, visst har de en viss åsiktsgemenskap med vänstern, men då inte med budskapet utan snarare med medlemmarnas hemvist! Deras budskap är klart sekteristiskt och ojämlikt, något för Jämlikhetsombudsmannen att bita i. Trodde att negativ kvotering var brottsligt, åtminstone om könskvoteringen varit den omvända och styrt av ett "maskulint" parti!

Link to comment
Share on other sites

Joakim Ågren

Jag blev besviken på programet!

 

Trodde att de skulle ha något saftigt avslöjande att komma med. Men icke det var samma som man redan visste som kom fram!. Jag tror nog att Tiinas avhopp kan ha satt käppar i hjulet för redaktionen. Troligtvis skulle de avslöja något om henne men bestämde sig för att redigera bort det då hon självmant avgick. Debatten var ostrukturerad och ett rent kackel, rena hönshuset. Normalt brukar Aschberg kunna styra det hela men han verkade disträ och brydde sig inte så mycket om dagens program. Maria som annars är rätt rak fram och lite kontroversiell så allmänt trött och slö ut och var inge vass som hon brukar!. Det var lite Öppna kanalen över hela skiten!. Helt klart ett av de sämsta programen som Robban haft!.

 

Synd måste jag säga på ett sådant ämne med sprängkraft!

 

Uppläsandet av SCUM manifesten var det roligaste!. Så det började bra men blev platt pannkaka!.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...