Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

VESA och nya iMac 24" 2021


steneman
 Share

Rekommendera Poster

Hej forumet,

Nya iMac 24” (M1) 2021 har en version med inbyggd VESA-adapter. Verkar intressant för den som vill ha en flexibel datorplacering, samtidigt tveksamt om man skulle komma på andra tankar efter köp. Här är det tydligen frågan om enten eller, att ändra till stativ är inte möjligt med inbyggd VESA. Andrahandsvärdet på VESA-modell torde dessutom vara sämre än på stativmodell. 

Till tidigare iMac har funnits adaptrar från tredjepartsleverantör, (t.ex PureMounts VESA Adapter for iMac). Man monterade enkelt bort stativet och VESA-adaptern skruvades fast i stativfästet. Sedan skaffade man en lämplig monitorarm till VESA-adaptern. PureMounts adapter funkar dock inte med med nya iMac 24” M1 2021.

Enligt en del inlägg på nätet är det inte ens möjligt att demontera stativet på nya iMac (skulle vara ”fastsvetsat” på datorchassit). I stället finns VESA-fästen att montera på stativet. Men en sådan lösning är ju inte särskilt smart; det blir ju inte en höj-/sänkbar lösning utan bara höjbar. Man vill ju montera bort stativet.

Är det någon här på forumet som sett/hört något om VESA-adapter passande till nya iMac 24” 2021?  Och hur är det med stativet på nya iMac 24”, går det att montera bort som på tidigare iMac?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share



×
×
  • Skapa nytt...