Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Reinstallera Photoshop CS4 efter data krasch


Perch
 Share

Go to solution Solved by Alix,

Recommended Posts

Hej är ny här 🙂

Har en sen 2009 iMac som kraschade, men det mesta av innehållet räddades. Nu har den en ny hårddisk och MacOs High Sierra10.13.6 

Då vi fick hem den försökte jag installera vårat Photoshop CS4 program med hjälp av CD skivan för det hade ju fungerat innan, men det gick inte.

Då tittade vi efter ett annat Photoshop program, men där kom nästa spärr, det gick inte installera dom senaste versionerna av Photoshop Lightroom tex för då

måste man ha minst 10.15 och det verkar som att det inte går att uppdatera vårt 10.13.6 ? Photoshop programmet är köpt och har ett av Adobe godkänt serienummer 

så det är svårt att komma vidare. Är ingen jätte datanörd. Någon som har förslag hur man kommer förbi Adobes spärr av programmet ?

Link to comment
Share on other sites

  • Solution
9 minuter sedan, Perch säger:

Någon som har förslag hur man kommer förbi Adobes spärr av programmet ?

Du kan installera Catalina med hjälp av detta program:

 

http://dosdude1.com/catalina/

 

Din Imac är kompatibel.

Link to comment
Share on other sites

Jag har inte tvärkoll på Photoshop, och körde senast en lastgammal version. Men senaste versionen av Photoshop kräver (som nämnts ovan) minst Catalina. Som minimum rekommenderas dessutom ett grafikkort med Metal-stöd.

Vet inte om imac 2009 klarar grafikkortsrekommendationerna, men kanske är det inte ett absolut krav. Däremot är det nog ett absolut krav med en processor som klarar SSE4.2, och det gör inte en Core 2 duo, det krävs Core i3 och uppåt tror jag. Oavsett bör man inte köpa grisen i säcken här, finns photoshop som prov-version numera, då kanske man kan få tag på en gammal provversion, prova, registrera, och sedan uppdatera till vad Adobe finner lämpligt? 2021 verkar inte vara ett lämpligt val vid en snabb blick. 

https://helpx.adobe.com/photoshop/system-requirements.html

Jag har datorer i samma åldersklass, jag har, efter att ha provat Catalina, stannat på Mojave (10.14), det har varit bättre för mig. 

Edited by poi ran
Link to comment
Share on other sites

7 timmar sedan, Perch säger:

Tack för svar testar 🙂

Catalina ska installeras från Apple och ingen annanstans. Installera aldrig MacOS som laddats hem från en annan sida än just Apple. 
 

Sen rekommenderar jag dig att börja prenumerera på Creative cloud för att alltid ha tillgång till senaste Photoshop och Lightroom. Photoshop CS4 är ju jättegammal.  

Link to comment
Share on other sites

Just nu, Zeth säger:

Catalina ska installeras från Apple och ingen annanstans. Installera aldrig MacOS som laddats hem från en annan sida än just Apple.

Du verkar inte förstå vad detta handlar om.

Patcherns uppgift är att förbereda en dator så att den ska kunna programmeras med ”Catalina ... från Apple och ingen annanstans”.

De olika patcher som finns bygger på att man laddar ned från Apples servrar. Det gäller även i det fall jag angav ovan.

För egen del använder jag OCLP och via följande kommando i Terminalen...

 

[ ! -d ~/macOS-installer/ ] && mkdir ~/macOS-installer; cd ~/macOS-installer; [ ! -f ~/macOS-installer/installinstallmacos.py ] && curl -O https://raw.githubusercontent.com/munki/macadmin-scripts/main/installinstallmacos.py ; sudo python installinstallmacos.py

 

...kan man se att man laddar ned via Apples subdomäner https://swdist.apple.com och http://swcdn.apple.com.

 

Ingen fara om man vet vad man gör. Men det var ju det... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...