Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Rekommendera Poster

Min son har en iPhone (6 plus) och en iPad (Air 2) och hans Apple-ID är kopplat till en Familj, vilket gör att vi kan styra hans skärmtid från våra mobiler. Det går utmärkt att kontrollera skärmtiden för det båda enheterna var för sig, men när vi ska gå in och begränsa skärmtiden, så går det inte att ställa in olika gränser för de båda enheterna. Vi har även prövat att gå in på hans enheter och justerat inställningarna där, för att se om det gjorde någon skillnad, men inställningarna tycks helt klart vara kopplade till hans konto snarare än till hans konto i kombination med enhet.

 

Är skärmtidsinställningarna verkligen så trubbiga eller har vi missat något?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82

Förstår inte riktigt vad ni vill göra. 

Vill ni låta honom använda telefonen i två timmar, men iPaden bara en timme? (Exempelvis)

Eller vill ni låta honom använda enheterna sammanlagt tre timmar (exempelvis), oavsett vilken som används?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tja, något sådant. 
 

Mobilen är främst till för samtal, meddelanden och foto — men någon gång ibland kan den få användas till spel (alltså är fjärrstyrning att föredra). 
 

På plattan får han spela spel, så där handlar det främst om att begränsa tiden och vilka appar. 

 

Så säg exempelvis följande. Youtube högst 30 minuter om dagen, oavsett enhet. På plattan får han spela spel i 60 minuter om dagen, men på mobilen kanske 10 minuter. 

 

...men det verkar tyvärr som att det dels är svårt att blockera en app på en enhet samtidigt som man tillåter den på en annan;  dels verkar det som att man inte kan ge olika tidsinställningar till samma app på olika enheter. 
 

Vidare så kan man ju inte ”gömma” en app (som man en gång har godkänt) på sitt barns enhet, utan att gå in på sitt barns enhet.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Under Skärmtid > kontonamn > Visa all aktivitet, > Enheter, kan man ju välja en av enheterna och titta på siffrorna för just den — och man får då intrycket att man kan lägga in begränsningar för just den enheten, men går man sedan in på den andra enheten så ser man att begränsningarna har lagts in även för den andra. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...