Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Simpan2k

WD RAID Problem

Rekommendera Poster

Simpan2k

Hej,

 

Skaffade för en tid sedan en rejäl extern hårddisk med dubbla diskar och möjlighet till RAID. Valet föll på WD MyBook Duo 20TB som nu är inställda i RAID1. Har en del småproblem:

 

1. När datorn gått ned i viloläge möts jag av en dialogruta som säger att det är "Fel i RAID-konfiguration" och uppmaning att köra WD Drive Utilities. Detta verkar på något sätt snarast kopplat till viloläget och att hårddisken måste ha tid att väckas av systemet. Går man in i WD Drive Utilities direkt säger den att det är fel på RAID-disken och att den behöver formateras om men väntar man någon minut så rapporterar verktyget att allt fungerar med enheten.

2. Ibland verkar disken gå ned i viloläge utan står och tuggar utan att man egentligen skriver eller läser något från disken. Snarast så att den verkar vara mer aktiv när datorn är overksam än tvärtom. Trodde först att den indexerade men så kan omöjligt vara fallet.

 

Någon som har erfarenhet av WD Diskar i RAID och har rekommendationer kring inställningar gällande systeminställningar och enhetsinställningar?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...