Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

WD RAID Problem


Simpan2k
 Share

Rekommendera Poster

Hej,

 

Skaffade för en tid sedan en rejäl extern hårddisk med dubbla diskar och möjlighet till RAID. Valet föll på WD MyBook Duo 20TB som nu är inställda i RAID1. Har en del småproblem:

 

1. När datorn gått ned i viloläge möts jag av en dialogruta som säger att det är "Fel i RAID-konfiguration" och uppmaning att köra WD Drive Utilities. Detta verkar på något sätt snarast kopplat till viloläget och att hårddisken måste ha tid att väckas av systemet. Går man in i WD Drive Utilities direkt säger den att det är fel på RAID-disken och att den behöver formateras om men väntar man någon minut så rapporterar verktyget att allt fungerar med enheten.

2. Ibland verkar disken gå ned i viloläge utan står och tuggar utan att man egentligen skriver eller läser något från disken. Snarast så att den verkar vara mer aktiv när datorn är overksam än tvärtom. Trodde först att den indexerade men så kan omöjligt vara fallet.

 

Någon som har erfarenhet av WD Diskar i RAID och har rekommendationer kring inställningar gällande systeminställningar och enhetsinställningar?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share



×
×
  • Skapa nytt...