Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Guide: Här är de bästa Macarna du kan köpa begagnat


Nyhetsroboten
 Share

Rekommendera Poster

Största misstaget som de flesta spekulanter gör på MacBook är att tro att det är samma dator med olika stor skärm. Nästan hela vägen fram till nutid är 15" ca 100% mer kraftfull och är den enda av de bärbara som förtjänar tillägget "Pro". 13" är ungefär lika som Minin i prestanda dvs ok konsumentdator. De flesta iMacar har faktiskt Pronivå utom några 21" snikmodeller.

...

Apple är också inkonsekvent med beteckningar. Ibland är skillnaden mellan i5 och i7 obefintlig och ibland rejäl. Oftast hyfsad skillnad men det gäller att kolla i tex Mactracker. Trist att köpa en, som man tror, värsting som är knappt bättre än den billigare versionen.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Värt att notera är att de MacBook Pro som har Retina-skärm också har RAM-minnet fastlött så det går inte att byta. Då Apple tar en förmögenhet för tillägg så har många MBP bara 8 GB RAM. Vilket kan vara i minsta laget idag om man ska göra mer än vardagliga bestyr.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Finns den Retina (13" Late2013) med endast 4Gb RAM - håll er borta från den.

  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

MBP Pro 15” 2014 har inte AMD-grafik som skrevs utan 2014 har nvidia GT 750M som man skall undvika på grund av obefintliga uppdateringar av kortet. Bättre att satsa på billigare modellen med Intel Iris Pro istället.

Bara 2015 och upp kör AMD.

Redigerad av cokeman
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share



×
×
  • Skapa nytt...