Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Nyhetsroboten

Hackintosh: Detta krävs för att köra Mac OS – på en PC

Rekommendera Poster

Nyhetsroboten
1547797947.jpg
Hackintosh är en hobby som går ut på att köra Mac OS på andra datorer än Apples. Idag finns flera sätt att tillgå. Hur fungerar det och vad krävs egentligen?W4Yilb1M_GM

Läs hela artikeln här

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Erik1900

Jag har själv byggt en hackintosh tillsammans med en polare för inte så länge sedan och det fungerade kanon. Det stämmer att Apple försöker försvåra för "hackintoshare" men de gör det uppenbart ganska halvhjärtat för det krävs inga större kunskaper att förbigå det.

Det är helt enkelt så att hackintosh-datorer inte utgör någon konkurrens för Apples produkter och därför bryr de sig inte överdrivet mycket. 

Dock är det mig veterligen ingen som fått iCloud-sync, FaceTime och iMessage att funka utan att kopiera en riktig macdators  serienummer, det funkar alltså inte med Clover configurator som en del mindre seriösa sidor påstår.

Problemet med att göra det är dock att hackintosh-datorn och den riktiga macdatorn får inte vara uppkopplade samtidigt eller ens någonsin efter det, då kommer nämnda funktioner att sluta funka.

Det lustiga är att det går alldeles utmärkt att logga med sitt Apple-ID på tex Mac app store, eller kanske inte så lustigt...Apple säljer nog gärna appar via deras store oavsett vilken hårdvara man kör på. 🙄

Redigerad av Erik1900

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...