Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Behöver hjälp med apple-ID till barn och lite annat


EvaP
 Share

Rekommendera Poster

Hej! Ganska teknikdum mamma här som har lite frågor om iPhone. Jag har själv en iPhone 6 nu, nytt batteri och skärm. Funkar finfint. Nu är det dags för 10-årige sonen att ta över den (blir första mobilen för honom). Jag har beställt en iPhone 7 till mig som jag nu då ska flytta över allt till. Sonen har jag fått ett eget SIM-kort till som vi ska köra familjedelning på via Telenor.

 

Så... Hur gör jag nu? Känner mig grymt osäker på i vilken ordning jag ska göra saker. Startar jag först upp min egen nya och ser till att komma in i den? Ska jag skaffa apple-ID med familjedelning till sonen och gör jag det innan  eller efter jag startar upp hans? Ska jag ansluta någon mejl till sonens mobil? 1000 frågor men är bara rädd att låsa allt typ. Snälla guida mig.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej och välkommen hit

 

Det första du bör göra är att ta en backup på din gamla telefon, om läser detta först

Läs även de sista länkarna om hur du tar backup

 

https://support.apple.com/sv-se/HT201351

Undrar du mer får du återkomma :)

Redigerad av Pocahontas
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo men egentligen behöver jag veta om det ens går att göra så som jag tänkt, att sonen har mina gamla. Han är ju bara 10 så han får inte ha eget apple-ID men enligt apple kan man aktiva någon familjedelning för barn under 13. Men innebär det att allt mitt innehåll finns även på hans telefon? Fattar noll.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har aldrig sysslat med familjedelning själv, men det du ska göra verkar vara att

Flytta över till din nya telefon.

Återställa din gamla lur enligt Pocahontas länk.

Sedan på något sätt starta upp grabbens lur (alltså din gamla lur)  och ansluta den till er familj, där du är den vuxne som styr. se https://support.apple.com/sv-se/HT201060 och https://support.apple.com/sv-se/HT201088

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share



×
×
  • Skapa nytt...