Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Vad har hänt med YouTube?


Arvid Kriklund

Rekommendera Poster

Arvid Kriklund

Helt plötsligt så har jag svårt att komma in på YouTube.
När jag efter stora problem iallafall lyckats ladda upp något som liknar YouTube
så får jag problem med att spela upp någon film.

Det står att Safari inte kan öppna den angivna adressen eftersom macOS inte känner igen
Internetadresser som börjar med ”rtsp”. Det får jag väl erkänna att inte jag heller gör.
Därför så försökte jag lite handgripligt ändra början på adressen till ”www”.
Ja då meddelades att macOS inte kände igen sådana adresser heller.

Finns det några inställningar som jag kan kolla, vad har hänt?

//Arvid K

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
mikaellq
19 minuter sedan, ronny säger:

Cederhök var sketakul. Han kunde konsten att berätta med pauser och allt.

 

Visst funkar Youtube för mig också.

 

"RTSP" är ett strömningsprotokoll. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det bara Youtube med problemet, eller hur är andra sidor? 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Arvid Kriklund
5 timmar sedan, ronny säger:

Nä, samma jäkla medelande.
Jag ser en suddig bild, antagligen från Albert & Herbert.
Sedan trycker jag på "PlayPilen" och får samma meddelande igen.
Safari kan inte öppna filen macOS inte känner igen adresser som startar på "rasp" o.s.v.  :deppig:

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Arvid Kriklund
4 timmar sedan, Raphael säger:

Är det bara Youtube med problemet, eller hur är andra sidor? 

Ja jag har inte märkt det på någon annan sida.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pocahontas

Fungerar det med andra webbläsare?

Har du bara Safari, så rensa bort kakorna för YouTube i Safaris inställningar.

 

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 18.45.24.jpg

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Arvid Kriklund
16 minuter sedan, Pocahontas säger:

Fungerar det med andra webbläsare?

Har du bara Safari, så rensa bort kakorna för YouTube i Safaris inställningar.

 

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 18.45.24.jpg

Jag verkar inte få upp den där bilden.
Jag är kanske lite dum, men hur kommer jag åt inställningarna för Safari?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pocahontas

Du går sedan in i Hantera Webbplatsdata, sök upp Youtube och ta bort det.

 

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 19.12.10.jpg

Redigerad av Pocahontas
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Arvid Kriklund
9 minuter sedan, Pocahontas säger:

Du går sedan in i Hantera Webbplatsdata, sök upp Youtube och ta bort det.

 

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 19.12.10.jpg

Jaha jag var ju inne i "Systeminställningar".
Nu fick jag ju samma bild som du, men rensa kakorna vet jag inte om jag såg, bara spärra.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Arvid Kriklund

Jag tittade på ett filminslag på sidan "Watch", och då brukar det ju vara en liten YouTube -Icon nere i ena hörnet som man kan klicka på för att spela upp filmen hos just YouTube. Men när jag gjorde det så förflyttades jag till YouTube och samma jäkla meddelande igen. Det gick alltså bra på "Watch", men inte hos "YouTube"  :(  

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pocahontas

Du ska klicka på Inställningar och sedan där

Hantera Webbplatsdata. 

När du gjort det laddas det upp en skärm med alla kakor (Cookies)

Använd Sök som finns där och skriv Youtube

Markera Youtube och klicka på Ta bort

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 19.47.48.jpg

Redigerad av Pocahontas
  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Arvid Kriklund
5 minuter sedan, Pocahontas säger:

Du ska klicka på Inställningar och sedan där

Hantera Webbplatsdata. 

När du gjort det laddas det upp en skärm med alla kakor (Cookies)

Använd Sök som finns där och skriv Youtube

Markera Youtube och klicka på Ta bort

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 19.47.48.jpg

TACK! Nu funkar det     ?

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mattiasgbg

Du verkar av någon anledning fått något fel som ändrade protokollet i YT-adresserna från https till rtps. Och det du gjorde var att lägga till www som är något helt annat, vilket bör ha ändrat adressen från rtsp://www.youtube.... till www://www.youtube... när adressen ska vara https://www.youtube...Tyvärr verkar det populärt att dölja mer eller mindre hela adressen i dagens webbläsare. Protokollet (typ "språket" som används i kommunikationen) är alltså det som står innan ://.

 

Men bra att det löste sig.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pocahontas
1 timme sedan, Arvid Kriklund säger:

TACK! Nu funkar det     ?

?

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 weeks later...
Arvid Kriklund
2019-09-23 på 21:02, Pocahontas säger:

?

Ja det är jättebra att det funkar efter den där manövern, men det verkar som om jag måste göra om det gång på gång. ?
Finns det något jag kan göra för att få ett varaktigt resultat? ?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...