Jump to content
Just nu i M3-nätverket

HomeKit


Heimdal
 Share

Recommended Posts

Hej, hoppas jag har placerat min fråga under rätt kategori, annars kanske adm kan flytta det?

Har satt upp en regel i HomeKit som heter att lamporna ”ute” ska tändas ”när någon kommer hem” o släckas igen efter 10 min.

 

Vi är två i huset o först fungerade det fint från iPhone 7, men inte iPhone 5s. Fick så aktiverat ”dela min lokalitet” på bägge telefoner o nu tänder ljuset oavsett vem som kommer, MEN det släcks inte efter 10 min. Bägge telefoner har alltid kunnat styra HomeKit.

 

Använder IKEA trådfri o har en IKEA Gateway med HomeKit o Apple TV4 som hub. Alla andra lampor ”inne” i huset tänds o släcks efter ”bestämd tidpunkt på dagen” o fungerar till 100%. 

 

Någon som har en idé om varför lamporna ute inte släcks efter de angivna minuterna? 

Tips o goda råd mottages tacksamt

vänlig hälsning

Link to comment
Share on other sites

Det jag kan säga att sådana fel är oerhört svåra att felsöka på plats. Enda rådet jag kan ge är att ta bort automatiseringen och sen lägga till den igen. Ta bort "dela min lokalitet" och se om det fungerar med din telefon. Boven i dramat kan vara just det.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svar. Gick slaviskt efter Apple supports manual som skriver:

 

Om du vill skapa en automatisering som utlöses av plats måste du och de personer du bjuder in för att styra ditt hem aktivera Dela min platsinfo för den primära iOS-enhet1 som används för att styra ditt hem. Öppna Inställningar > [ditt namn] > Dela min platsinfo, tryck på Från och kontrollera att Denna enhet är valt.”

 

Så ska jag lista ut vilken tlf som är den primära...? Men förstår jag det rätt, att det iallafall blir fel om bägge telefoner har ”Dela min platsinformation” aktiverat? 

Edited by Heimdal
Link to comment
Share on other sites

Nej Apple har rätt. Mitt råd var för att försöka hitta felkällan. Om det är din eller 5S.

Den primära är din eftersom det är du som delar styrningen

Link to comment
Share on other sites

Testar iallafall ditt råd om att ta bort automatiseringen o börja om från början?

Tack igen för hjälpen, Lappen - skriver här om det löser problemet.

Vänlig hälsning

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vill bara dela min lösning. Tog bort min första automatisering men hamnade i samma problem.

När man väljer automatiseringen ”tänd 30 min efter solnedgång” blir man tvingad till några begränsade alternativ i HomeKit - till soluppgång, 30 min innan soluppgång osv.

När man ”går tillbaka” kan man välja ”släck efter x antal min.”

 

Det verkade som om det skapade en konflikt, eftersom regel nr 1 (tänd 30 min efter solnedgång) automatiskt skapade en släck-funktion med begränsade alternativ. Man kan tex inte välja efter x antal minuter.

 

Förstår inte logiken här?

 

Men jag upprättade en ny automatisering - tänd på natten när någon kommer hem. O när jag går tillbaka står det ”tänds på kvällen”....! Nu vet jag inte vad Apple HomeKit definierar som ”natten eller kvällen”, men det fungerar iallafall. Kom hem vid 20-tiden igår o lamporna tändes o släcktes efter 10 minuter. Jag är glad?

Vänlig hälsning 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...