Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Morganski88

Uppgradering av min gamla MacBook Pro mid 2010 13"

Rekommendera Poster

Morganski88
Hej,
Jag har en MacBook Pro mid 2010 och hade tänkt göra som så många andra uppdatera den med nytt ram-minne samt en ssd disk.
När jag satt in de nya delarna och försökte starta upp dator och installera Mac OS så gick det inte. Den laddar upp till hälften sedan fastnar den. Jag har försökt med alla snabbkommando som jag hittat på internet. Jag har använt både fast internetkoppling och trådlöst med router. Jag har även kopplat in den gamla sata disken via USB men inget hjälper. Är inte mina köpta delar ok?

Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz Apple
     
Samsung 860 EVO 500GB       

 

Mycket tacksam för hjälp!
 
Mvh
Morgan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Alix

SATA-kabeln! Sladdrig sak som ofta går sönder vid sådana här byten. Det är min gissning. Den är mer eller mindre kvalificerad.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
SirKnasen

Nä, din dator ska ha 1066MHz minnen. 2010 års modell av MacBook Pro brukar vara riktigt grinig med minne.

Montera tillbaka gamla minnet och se om det avhjälper problemet.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Morganski88

Tack, ska testa detta när jag kommer hem. Får hålla tummarna för att det fungerar. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Alix
15 minuter sedan, SirKnasen säger:

Nä, din dator ska ha 1066MHz minnen. 2010 års modell av MacBook Pro brukar vara riktigt grinig med minne.

Montera tillbaka gamla minnet och se om det avhjälper problemet.

 

13 minuter sedan, Morganski88 säger:

Tack, ska testa detta när jag kommer hem. Får hålla tummarna för att det fungerar. 

Är det 15”? I så fall instämmer jag potentiellt med föregående talare. Men datorn borde pipa tre gånger.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Morganski88

Nej, det är iof en 13” men det kan vara värt att prova 1066 istället för 1333 och hoppas att det ordnar upp sig. Annars vet jag inte vad mer jag kan göra. Sata-kabel är inte sönder så det lutar åt att det är minnet som ni säger.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Alix
36 minuter sedan, Morganski88 säger:

Nej, det är iof en 13” men det kan vara värt att prova 1066 istället för 1333 och hoppas att det ordnar upp sig. Annars vet jag inte vad mer jag kan göra. Sata-kabel är inte sönder så det lutar åt att det är minnet som ni säger.

SATA-kabeln måste inte se söndrig ut för att ha gjort sitt. Men vi får väl se. Kanske det är RAM.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Morganski88
1 timme sedan, Alix säger:

SATA-kabeln måste inte se söndrig ut för att ha gjort sitt. Men vi får väl se. Kanske det är RAM.

Tack Alix, jag ska kontrollera kabeln också för att vara på säkra sidan. Har nu två felsökningar tack vare er, tack!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
sevensleeper

Jag kommer inte addera något som inte Alix eller SirKnasen inte redan gjort. Jag vill bara uttrycka att det alltid glädjer mig när man har kvar sina gamla datorer och uppgraderar dem. Även om jag själv inte gör det längre (har inte gjort det sedan 2009). Hoppas du får det att funka! 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Morganski88

Hemkommen från min resa och har nu testat att byta ut mitt 1333 minne med ett nyköpt 1066 och det gjorde susen! Tack för all hjälp och stöd. Så skönt att få liv i min gamla mac igen. 

 

Så tack än en gång!

 

Med vänlig hälsning

Morgan

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...