Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Aidseeker

MacBook 13.3" seg efter ominstallation

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Jag köpte en Macbook Pro 13.3 "i maj 2017 och det har alltid fungerat felfritt. På grund av den stora användningen och nedladdningen av olika saker, tog hårddiskutrymme slut och jag bestämde mig för att formatera och ominstallera OS.

Jag stängde av MacBook, tryckte på CMD + R, och först raderade hårddisken och försökte sedan installera om. Jag konfronterade många problem, först hade jag 4-5 skivor listade upp i min skivverktyg, sedan kunde jag inte ta bort SSD-enheten, vid installationen så fick jag meddelande "något inträffade vid förberedelse a installationen" etc.

Jag kontaktade Apple, och två av dem tittade på datorn, en sa att hårddisken inte fungerade, och den andra sa att jag kanske inte hade installera korrekt. Efter att ha kört Mac i "säkert läge (med alt + cmd + R) och sedan ta bort SSD, och sedan installerar det, fungerade det. Tog som 8-10 timmar för att fixa det.

Nu är min Mac installerad och allt, men det är väldigt laggigt. Innan ominstallationen gick allt som en ny maskin, och den enda anledningen till ominstallationen var att frigöra utrymmet. Men nu, efter installationen, när jag stänger en flik eller ett fönster tar det en millisekund innan den reagerar, saker laddas långsammare etc. När en ny flik öppnas i Google Chrome fryser den i 0,2 sekunder innan den reagerar och öppnar sedan långsamt en annan flik. Datan laggar allmänt. Allt känns långsamt nu.

Innan jag tar det för en extremt dyr reperation, skulle jag vilja se om någon av er kan hjälpa mig att klura ut dilemmat och kanske lösa det?

Mina benchmark resultat:

Geekbench 4: https://browser.geekbench.com/v4/cpu/13932415
Blackmagic Disk Speed Test: https://imgur.com/a/lNcshow

Novabeach: https://imgur.com/a/vByOXUT

Tack

Redigerad av Axelman
Gjorde klickbara länkar

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Formaterade/raderade du Macintosh HD innan installationen av macOS Mojave?

Upplevde du segheten direkt efter installationen av macOS eller har det smugit sig på vartefter du installerat program?

Eller du kanske återläste användare med användardata från en backup direkt efter installationen av macOS?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...