MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
daspunner

Bootcamp, lite funderingar kring val av windows.

Rekommendera Poster

Tja!

 

Man kan ju hitta bantande versioner av Windows 10, så kallade "lite"-versioner som är betydligt mindre än fullversioner. Går dessa att köra i bootcamp? Vill bara ha så basic windows  att det går att köra lite spel på en macbook air.

 

 

/D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Menar du med "lite"-versioner sådana där någon plockat bort onödiga "appar", eller menar du en enklare version av Windows 10 som typ bundlas med netbookar och andra svaga datorer? Jag gissar på det första, men min erfarenhet är att även om lite-versioner nog är lagliga (de kräver fortfarande en äkta version av Windows 10 Home eller Pro) kan de strula vid uppdateringar. Jag tycker inte heller det är värt besväret längre, det är mest på min 2GB netbook med 40GB ssd som jag har provat.

Det som du kan fundera på är om du kan köra Windows 7, ska man bara spela kan det vara en bra lösning (beror lite på vilken årgång av Macbook Air du har antar jag). 

Är man bekymrad över att fullversioner av Windows 10 "spionerar" på användaren löses detta enklast genom att skapa ett lokalt konto inte knutet till microsoft. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×