Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Blender-tips önskas


Balder78

Rekommendera Poster

 

 

Hej.

Kan någon bena ut vad som är rätt och vad som är fel.

Tidigare gjorde jag alla text/ bildarrangemang i Affinity Photo som jag sedan använde i mina animerade projekt i Blender 2.79, men det  går bättre att göra allt i Blender utan att engagera  bildredigerare.

Att lägga in en platt  bild på en flagga i ett objekt är inga större  problem. Häftigare är att lägga dit en animerad flagga som fladdrar i vinden som man under animeringen fryst  där man tycker att fllaggan ser häftigast ut genom att göra om den till  en png  som sedan renderas ut  med samma bakgrundsfärg som objektet och detta går bra om man gör allt i Blender.

Blender har lampor och HDRi med styrkor som bildredegerarna inte har därför ser man många gånger fula gränser mellan bildredigerarens bakgrund och objektets, trots att jag använder samma  Hex-koder är det stor skillnad. 

Jag gjorde en hjälm för det är enkelt att göra.

Risken att skuggor från lamporna lägger sig mellan flaggan och bakgrunden löser man genom att bocka ur skuggor från lampor. Samples använder jag alltid 500. Tar tid men blir bra.

Som ni ser så slår HDRi ifrån sig sitt innehåll på hjälmen. Även när jag gjorde Flaggan fanns samma lampsättning och HDRi så jag tror att jag gjort rätt utan bildredigerare. Jag tycker dessutom att objektet ser mer levande ut  med en HDRi i strandkanten.

Kom med kritik. Jag är nöjd.

Här ser ni slutresultatet.

Flaggan.5.png

Flaggan.2.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Axelman changed the title to Blender-tips önskas

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...