MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Martin Svenning

Problem när jag vill radera/rensa hårddisken

Rekommendera Poster

Hej, jag ska nu sälja min imac från 2010, men har fått problem vid steget "radera hårddisken". Jag har läst en del trådar på nätet men lyckas inte ändå. Jag har testat command+alt+r, och har då fått vänta ca 20 min på äppelsymbolen, därefter släppt knapparna, sedan har jag väntat... och väntat, inget händer, samma äppelsymbol. Jag har försökt med skivverktyg, radera, men det går inte att välja alternativet "radera", då den är grå. Tror jag hittat ursprungliga Mac OS X Install Dvd, satt in den och försökt använda skivverktyget, men lyckas inte ändå. Suck. Okej, jag är verkligen inte haj på datorer, så ni får förklara som för ett barn:) Någon som kan hjälpa mig? Vänligen, Martin

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har du provat med Cmd R dvs utan Alt? 

 

För att använda DVDn måste du starta från den. Går inte att radera en hårddisk som är samma som systemet startats från, det är därför det är grått och inte går att välja. 

 

Stoppa i DVDn och starta om datorn, håll ner C vid omstarten det säger åt datorn att starta från DVDn. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack! Gjorde så och det funkade! Men sedan misslyckades installationen, men efter att jag gjort en regndans några gånger och stängt av och på så funkade det till slut. Nu däremot hänger den sig när jag ska göra olika väl efter att installationen är slutförd, tex välja land, nätverk, skapa konto. Den hänger sig, och till slut får jag stänga av och börja om. Några tips på hur jag ska lösa detta?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×