Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Bentan

iphone 7 vattensäker - Vittnesmål

Rekommendera Poster

Har en iPhone 7 sedan fyra månader. Förra helgen var vi ett gäng på

Gullholmen i saltaste Bohuslän. Skulle framåt småtimmarna upp på bryggan från sittbrunn. Hörde hur det fräste till i vattnet nedanför och förstod vad som numera låg på botten. Följande förmiddag påbörjades räddningsaktionen. Vi började med att gissa var luren kunde ligga och försökte bl a med håv på på måfå. Havet är stort. Vi var sju dedikerade kvinnor och män. Vi prövade att ringa till telefonen i hopp om en ljusglimt eller krusning på ytan... Inget resultat. Det var nu de begåvade råden ramlade in. -Det är ingen fara, för den har väl simkort...? -Det är så pass strömt att det inte är någon risk för urladdning! -Kan vi inte få upp den med tång...? Till slut dök en resolut skåning i vattnet. På sista försöket kom han upp med luren i handen. Den fungerade!!! Stängde av och lade den i sötvatten ca en timme. Lät den vädra på veranda under ytterligare en timme. Gick sedan och köpte ris att lägga den i för att dra ur fukten. Valde ett långkorning jasminris (!). Låg i riset över natten. Satte på och telefonen fungerar klockrent efter ca 12 timmar på ca 2,5 m djup och i saltvatten!!! Enda problemet var att ett riskorn kilats in i ladduttaget. Grymt Apple!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du har en oerhörd (t)lur vill jag säga.

Ris däremot är en myt och fungerar absolut inte. Det drar inte ur fukt ur någonting så det ska folk sluta att förlita sig på.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Roligt att höra att den klarade sig.

Stöter ofta på fuktskadade iPhones på jobbet och det blir ofta jobbigt att motargumentera kunder som bestämt hävdar Apples IP67 specifikationer efter att ha tappat telefonen i toan (10cm vatten i max 10 sekunder) och telefonen är totalförstörd av inläckt vatten.

Apple täcker INTE fuktskador på garanti. Apple borde ha ett gäng stämningsansökningar mot sig vid det här laget.

https://support.apple.com/sv-se/ht207043

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...