MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
JokerM

Youtube laggar med Safari/Chrome

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Har märkt av nu de senaste dagarna att när jag tittar på live grejer på Youtube så börjar datorn lagga något enormt.
Samma sak när jag kör Soda Player.
Gäller Safari, Chrome.

MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten 2015)

2,5 GHz Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3

AMD Radeon R9 M370X 2048 MB

Intel Iris Pro 1536 MB


Vad kan detta bero på tro? Säg inte att datorn börjar ge efter, efter tre år?

Redigerad av Pocahontas

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns mycket som gör att det kan börja lagga. Allt från värmen, till att filmen/strömmen har en felaktid codec som inte macOS kanske är så bra på att hantera. Börja med det vanliga... En säker start (+ omstart). Det kanske är dags för städning i datorn. Det räcker med lite ludd bara för att datorn skall gå varmare, + värmen vi har just nu på det.

 

När det börjar lagga här för mig, brukar en omstart räcka.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Laggar hela datorn eller bara just det du tittar på?  Laggar även film du redan har i datorn eller bara när du strömmar från internet?

Det kan vara din internetanslutning som laggar. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan, polken säger:

Laggar hela datorn eller bara just det du tittar på?

Hela datorn börjar lagga tack vare Youtube sidan.
Kernel_task gick över till 3000 % i processor igår.
Så fort jag stänger ner live-streamen så börjar datorn återhämta sig.

Får prova med en säker omstart.
CMD+R+P hjälpte inte iallafall.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nepp, säker start hjälpte inte.

Märker av att samma problem sker med SVTPlay.

Datorn blir som sagt hur seg som helst när man streamar.
Vad kan detta bero på?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag märkt att när dedikerade grafikortet är igång så är det då datorn börjar lagga.

Tre har har datorn precis fyllt...vad kan man göra åt detta? 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
2 timmar sedan, JokerM säger:

Nu har jag märkt att när dedikerade grafikortet är igång så är det då datorn börjar lagga.

Tre har har datorn precis fyllt...vad kan man göra åt detta? 

Prova att enbart välja det integrerade kortet med programmet  gfxCardStatus. https://gfx.io

Kanske det dedikerade kortet börjar ge upp eller nåt drivrutinsfel. Vad har du för OS? Blåst ur all damm i datorn?

Redigerad av cokeman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
8 timmar sedan, cokeman säger:

Prova att enbart välja det integrerade kortet med programmet  gfxCardStatus. https://gfx.io

Kanske det dedikerade kortet börjar ge upp eller nåt drivrutinsfel. Vad har du för OS? Blåst ur all damm i datorn?

Har det programmet....så fort den går över till dedikerade grafikkortet så börjar problemen.

Har det nyaste OS, uppdaterar alltid till det senaste OS.

Nope, har inte blåst ur all damm, har inga verktyg för det...dvs öppna datorn och sen blåsa 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När du går över till dedikerade kortet, gå in på Aktivitetskontroll och välj fliken processor.

Välj %processor med ordning från mest krävande till minst.

 

Ta en dump och lägg upp.

 

KAN vara ett mjukvarufel, men även knas med chippet som styr växlingen mellan grafik-korten.

 

Det integrerade sitter i samma kropp som CPU, medans det dedikerade sitter för sig själv.

Det dedikerade skapar bra med värme så detta kan vara en av anledningarna att det laggar, men då borde du ha fullt blås på fläktarna.

 

Har du gjort P-ram reset?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
2 timmar sedan, Stereotypen säger:

När du går över till dedikerade kortet, gå in på Aktivitetskontroll och välj fliken processor.

Välj %processor med ordning från mest krävande till minst.

 

Ta en dump och lägg upp.

 

KAN vara ett mjukvarufel, men även knas med chippet som styr växlingen mellan grafik-korten.

 

Det integrerade sitter i samma kropp som CPU, medans det dedikerade sitter för sig själv.

Det dedikerade skapar bra med värme så detta kan vara en av anledningarna att det laggar, men då borde du ha fullt blås på fläktarna.

 

Har du gjort P-ram reset?

 

 



 

 

Har alltid kört med det dedikerade grafikortet (som man kan välja i gfx programmet) då datorn var så himla mycket snabbare då.
Dessa problem började typ exakt när datorn hade hunnit bli tre år, så reklamationsrätten är ju körd då väl?

Har provat med P-ram reset, har provat med säker start och även ominstallation av OS.
Ej prövat att formatera datorn och installera allt på nytt.

Fläktarna blåser på som bara den nu när dedikerade är igång och man youtubar t.ex och då är datorn otroligt laggig!1842253739_Skrmavbild2018-07-05kl_19_01_37.thumb.png.e418a50d79309e18a65df3d6485ed081.png

 

 

Redigerad av JokerM

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Du har något som stressar.

 

Kernal-task är på ca 400%, skall den INTE vara.

Du har full belastning på processorn, inte konstigt att den laggar.

 

Har du samma stress om du bara kör på det integrerade?

Redigerad av Stereotypen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Just nu, Stereotypen säger:

Du har något som stressar.

 

Kernal-task är på ca 400%, skall den INTE vara.

Du har full belastning på processorn, inte konstigt att den laggar.



Jo det märker jag. Men det blir så när det dedikerade grafikkortet får arbeta.
Kör jag samma test med samma webbsidor öppna och det intregerade är igång så laggar inte datorn.

Så vad kan Apple göra för mig med detta grafikkort, för där verkar problemen vara

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mitt råd till dig är att få tag på ett stort usb.minne eller extern hårddisk att installera ett system på.

Då kan du köra därifrån och se om datorn uppför sig lika.

 

Har du otur så blir det som för trådskaparen här:

 

https://forum.macworld.se/topic/185630-trasiga-skruvar-till-heatsinker-på-moderkortet-mbp-i7-retina-15-sent-2013/?tab=comments#comment-1924870

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Testa att köpa en Pentalob-skruvmejsel 1,2 mm och blås ren datorn med tryckluft.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
8 timmar sedan, cokeman säger:

Testa att köpa en Pentalob-skruvmejsel 1,2 mm och blås ren datorn med tryckluft.

Ska prova det, tack!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
2018-07-06 på 10:53, JokerM säger:

Ska prova det, tack!

Hör av dig när du blåst rent den. :) Det kan samlas en hel del damm i datorn som påverkar kylningen efter 3år.

Redigerad av cokeman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2018-07-07 på 18:25, cokeman säger:

Hör av dig när du blåst rent den. :) Det kan samlas en hel del damm i datorn som påverkar kylningen efter 3år.

Så...öppnade datorn och dammsug den rent från damm så gott jag kunde.

Skillnaden är som dag och natt! 
Grafikkortet funger som det skall, DATORN funkar som den skall och är blixtsnabb som vanligt!
3 år...I love you Apple...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dammsugare skall användas med STOR försiktighet.

Kan vara rena döden för lågströms-kretsar, munstycket kan bygga upp flera tusen volt.

Använd tryckluft på burk istället, finns tex hos Kjell&Co.

 

Var glad att du inte hade sönder något!

Bra jobbat!!

 

 

MEN, det förklarar inte Kernal_task på ca 400%.

 

Kan du lägga upp en ny dump på samma sak nu efter dammsugningen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 minuter sedan, Stereotypen säger:

Dammsugare skall användas med STOR försiktighet.

Kan vara rena döden för lågströms-kretsar, munstycket kan bygga upp flera tusen volt.

Använd tryckluft på burk istället, finns tex hos Kjell&Co.

 

Var glad att du inte hade sönder något!

Bra jobbat!!

 

 

MEN, det förklarar inte Kernal_task på ca 400%.

 

Kan du lägga upp en ny dump på samma sak nu efter dammsugningen.

Datorn sätt under lika mycket press nu som när jag testade förut med otaliga youtube fönster, Garageband...fläktarna är igång...

Men som du ser...Kernal_task ligger på 2 % ;) 

Skärmavbild 2018-07-15 kl. 21.44.26.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
6 timmar sedan, JokerM säger:

Så...öppnade datorn och dammsug den rent från damm så gott jag kunde.

Skillnaden är som dag och natt! 
Grafikkortet funger som det skall, DATORN funkar som den skall och är blixtsnabb som vanligt!
3 år...I love you Apple...

Härligt att det löste sig. :)

Som Stereotypen sa innan, var försiktig med dammsugaren bara, köp tryckluft på burk nästa gång för säkerhetsskull. :)

Redigerad av cokeman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×