Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Tråden om Luminar (program för bildbehandling)


Rekommendera Poster

Hej folks.

Tänkte vi kunde ha en tråd för bildprogrammet Luminar (version 2018 aktuell just nu) där vi kan stöta och blöta problem och möjligheter. Hoppas våra moderatorer tycker det är okej.

 

Min första fråga är om det finns någon codec som gör det möjligt att förhandsgranska output filer som skapas när man jobbar med RAW.

 

Så här ser de ut i finder och "Bilder" kan inte importera dem alls.

 

post-70154-0-55601200-1514460995_thumb.png

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fast du kan ju exportera till JPEG och då kan ju Bilder öppna dem, eller Förhandsvisning... Luminar sparar arbetsbilder / bilder under arbete i sitt eget filformat. Jag vet inget annat program än Luminar som öppnar Luminar-filer, det kanske kommer längre fram om Luminar blir tillräckligt populärt så att det uppstår ett intresse för det. Men annars får man ju exportera som JPEG t ex. Luminar kan även exportera till Photoshop (PSD) filer. Apropå Photoshop-filer så öppnar inte Bilder dem heller. :)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så kommer jag att göra, alltså exportera till jpeg.

Vill ju dock gärna behålla de redigeringar som jag gjort i Luminar.

Även originalfilen (NEF och RAF) behålls.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du har RAW-formatet i Bilder och därifrån väljer att redigera i Luminar, så behåller du originalbilden som den är och får en ny kopia från Luminar som är i JPEG när du stänger Luminar och är i Bilder igen. Öppna alltså Luminar inuti Bilder genom att i Bilder gå in i redigeringsläget för en bild, där klicka på rutan med tre punkter "..." i en cirkel och där välja Luminar, nu öppnas bilden i Luminar och det blir en ny kopia i Bilder. I Bilder kan du sen välja "Återgå till original" när du vill ha tillbaks originalbilden innan Luminar-redigeringen.

 

Redigerad av Raphael
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...