Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Varför visar skrivaren upp ett "falskt" WiFi


larslucidor

Rekommendera Poster

Köpte billigt en sv/v laserskrivare av märket HP LaserJet P1102 W som är utrustad med utskrift över WiFi och AirPrint. Fungerar sisådär - vid vanlig surf tycks Mac:en rätt ofta föredra att försöka ansluta till skrivarens WiFi trots att där inte finns internet. Skrivaren visas i Airport upp som en anslutningspunkt trots att endast utskrifter kan gå där, ingen annan trafik. Testat använda funktionen "glöm detta nätverk" i Airport men det gör ingen skillnad.

 

Går det att "släcka" skrivaren så att den inte visas som valbar ?

 

Sen har denna skrivare en underlig bugg som gör att den då och då går i djupvila och stänger av sig från nätverket. Också en brist då vitsen med en nätverksskrivare är att den alltid är tillgänglig.

post-4464-0-30054300-1510487258_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En Mac kan bara vara ansluten mot ett nätverk åt gången så bdimin är helt klart på spåret. :) Det som är situationen nu är att Macen måste koppla över till skrivens nätverk för att kunna skriva ut, vilket då innebär att den kopplar från det nätverk som har internet.

Ansluts skrivaren till det nätverk som har internet så löses problemet.
Har haft sådan uppkoppling på jobb så det fungerar bra att ha det så. Ett nätverk, flera enheter.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Grejen är att jag skriver ut precis som tänkt på ordinarie nätverk. Men har alltså skrivarens nätverk som en anslutningspunkt ändå. På skrivarens nätverk kan man skriva ut men inte göra någonting annat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...