Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Trubbel med installation av SSD i Mac mini


Köörmit

Rekommendera Poster

Hej!

 

Jag har en Mac Mini mid 2011 2,5Ghz som jag använder som mediadator i TV-bänken. Har länge önskat ha en SSD i den då alla andra datorer jag har har det, och det är lätt att vänja sig vid den rappa responsen. Något minin saknat.

 

Har tidigare inte vågat mig på ingreppet men då hårddisken på senare tid börjat låta mer och kännas olidligt långsam så slog jag till på en Samsung EVO 850 250GB och följde diverse guider på nätet och Youtube.

 

Ingreppet i sig var ganska lätt, men sen började bekymren. Jag har skapat en installationsticka med High Sierra jag använt för att blåsa rent min MacBook Air (mitten 2011) framgångsrikt, så stickan verkar det inte vara något fel på iaf. Jag stoppade i ssd:n i minin, men den hittade inte SSD:n alls, varken i installationsprogrammet eller i skivverktyg. Tog ut den igen och stoppade in den i ett externt kabinett. Inte heller då hittar min MacBook den. Min PC däremot accepterar den och jag formaterar den som exFAT och kontrollerar att den fungerar att skriva till, vilket går utmärkt. Tillbaka i Macbooken så hittas den men är oläslig. Provar att radera den vilket inte fungerar.

 

Raderingsprocessen misslyckades och i detaljer står att läsa;

MediaKit rapporterar att tillräckligt med utrymme saknas för begärd åtgärd. Åtgärden misslyckades...

 

Efter detta så hittas inte disken längre så tillbaka i PC:n där formatering går utmärkt. Testar NTFS och provar med Macbooken igen, samma resultat.

 

Testar att formatera om disken i PC:n igen och tillbaka i minin, där ssd:n nu hittas av skivverktyg, men vid försök att förbereda den för installation så blir resultatet samma som i externa kabinettet i Macbooken där MediaKit är missnöjd.

 

Börjar bli irriterad och det är ganska tidskrävande att flippa i och ur hårddiskar i minin. Är rädd att jag tillslut kommer sabba nåt eller slita ut kontakterna. Vad gör jag för fel? Har jag missat något? Idéer?

 

Tack för att du orkade läsa allt svammel!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

MediaKit i Macbook har jag aldrig hört talas om.

Jag skulle göra följande: Montera SSDn i externt kabinett och ansluta till Macbook eller Mini.

Dyker den inte upp på skrivbordet så kolla om den dyker upp i Verktygsprogram-Skivverktyg. Om den gör det formatera ssd för guid partitionstabell och Mac OS Extended (journalförd).. Om den inte dyker skulle jag försöka med ett annat usb-uttag, en annan kabel och ett annat kabinett. Dyker den fortfarande inte upp i någon av Macarna skulle jag byta ut ssd.

 

Att hålla på att montera ur och i mini är meningslöst om ssd inte dyker upp när den är monterad i ett kabinett så dyker den inte upp när den monteras internt. När den dykt upp skulle jag klona den interna Mac Minidisken till externa ssd i kabinettet mha superduper eller Carbon Copy Cloner och sedan montera den i Minin. Sedan är det bara att tuta och köra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...