Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Vilka av modellerna bör jag köpa?


harjaaa

Rekommendera Poster

Hejsan. Har postat på sweclockers dock inte fått några bra svar, så testar att postar här för att se om man kanske får andra svar här.
Det är så att jag under en oerhört lång tid varit inne på att köpa en mac dator mest för att jag har hört så mycket gott om dem, men även för att jag vill investera i en rejäl laptop som håller och har en bra livslängd. Har haft ett antal pc-laptopar men vill testa något nytt och trött på att laptopen blir seg med tiden. Men ska komma till sak.
Sett att Elgiganten har dragit ner priserna på 2016 macbook då det kom en uppdatering 2017, och det var en ganska bra prissänkning. Så det jag undrar är om det är värt att lägga ner dem extra pengarna för en 2017 årsmodell eller om man ska slå till på en 2016 årsmodell och spara lite pengar.
Dessa två är dem jag snackar om
Om jag nu väljer att satsa på 2016 årsmodellen, vilken av dessa är mest värt att ta? Vet att den andra har lite bättre processor, grafikkort och mer minne. Är det dock värt 3000 kr , har haft laptoppar med bara 256 GB minne och det har varit tillräckligt. Men är det bättre grafikkortet och processorn värd pengarna och ökar dem livslängden må tro?
Ska ha datorn till lite bildredigering och annat, men inga speciellt tunga grejer förutom det. Och största anledningen till att jag väljer 15 tum istället för 13 är för att jag tycker att 13 är för litet för mig.
Här är den andra 2016 årsmodellen.
Väldigt tacksam för svar i förhand!
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Köp så kraftig du har råd med.

Ett alternativ är ju begagnat, man får så mycket mer.

 

Är själv inne på att köpa ny och såg den här på Tradera:

 

http://www.tradera.com/item/302394/288762878/apple-macbook-pro-15-quadcore-i7-2-9-touchbar-2016-16gb-512gb-ssd-fri-frakt-

 

Sticker den inte alltför mycket på slutet får man extremt mycket dator för pengen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

... jag vill investera i en rejäl laptop som håller och har en bra livslängd.

 

Prestandaskillnaden mellan 2016 och 2017 motsvarar ungefär 3000 i pengar. Men det är inget du kommer att märka av. Det måste mätas för att kunna påvisa skillnaden.

...

15" MacBook Pro är inte en 13" med större skärm. Det är en fullfjädrad prodator som är bortåt 100% mer kraftfull än 13". Du kan mycket väl köpa en med 256 GB och ha extern lagring. Anledningen till att det är dyrt att uppgradera hårddisken är att det är den senaste hypersnabba PCIe-baserade tekniken. Den är inte billig. Men alldeles GALET snabb!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har ju iofs en 13" modell men känner väl att jag skulle väntat in 2017 årsmodellerna då 2016 modellerna inte har snabbare processor än de som släpptes flera år tidigare. Det blev ett rätt bra kliv där. Den processorgenerationen som kom 2017 har också stöd för H265-video i hårdvaran vilket jag tror man får nytta av när det blir mer och mer 4K video.

Så, det beror på vad du har råd med men jag hade sparat lite extra och köpt en nyare. Sen är det klart, en 15" modell springer ju i cirklar kring en 13" ovasett årsmodell. Det är en snabb maskin :-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Får tacka alla för hjälpen. Blev att jag beställde 2016 årsmodellen för 20 000 kr, kändes bra och känns som det räcker för mig :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...