Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

iPhoto - import av filmer från NTFS-hårddisk


poi ran

Rekommendera Poster

Knappt man vågar starta en ny iPhototråd (det har ju några år på nacken, etc), men så här är det :

 

Jag importerar en massa gamla filmer från min Android-telefon till iPhoto (som jag använder eftersom jag använder Aperture till samma bibliotek, Bilder kan inte ersätta Aperture än för mig tror jag) och stötte på patrull. Filmer från 2011 ville inte importeras.

 

Visst, det är väl några gamla konstiga filer från min saligen insomnade Sony Ericsson-lur, trodde jag. Men, andra filmer har gått att importera tidigare. Och de går att importera via Aperture (som dock varnar för att filmen är av osupportat videoformat). Filmerna går även att importera i Bilder, men det vill jag som sagt inte använda än.

 

Av ren slump märkte jag att om jag lade filen på skrivbordet först, så gick de att importera utan strul i iPhoto. Det går även att importera om man lägger på usb-sticka formaterad till ExFat.

 

Så, frågan är, är det något i min iPhotoinstallation som strular, eller är det helt enkelt.

 

Bifogar en bild.

 

Förklaring : Vänstra fönstret visar filinformation som den ser ut på NTFS och exfat-diskarna. Fönstret bredvid visar hur det ser på en Mac HFS+-disk, notera att den här visar mer information om att det är en videofil. Sedan visas felmeddelandet från iPhoto, och i bakgrunden Aperture som importerat filmen, men säger att den är av fel format och erbjuder att spela den i MplayerX (som är min standardspelare verkar det som).

 

TL;DR

Som sagt, fattar inte varför iPhoto inte kan importera filmer från NTFS men från exfat och hfs? Har det att göra med att NTFS-disken inte kan skrivas till? Men varför ska den skriva vid import från den? Är min dator knas? (Fick för någon vecka sedan återställa datorn några dagar efter att iPhoto vägrat importera pga full disk när jag hade flera hundra gig ledigt)

post-76219-0-93079700-1503837819_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan ju svara mig själv, om man ser till att det även går att skriva till NTFS-disken klarar iPhoto att importera från den. Tusan vet varför, kanske Tuxera NTFS joxar om lite så iPhoto bättre kan tolka vad det är för fil. Oavsett lite märkligt tycker jag.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är egentligen inte så märkligt eftersom Microsoft aldrig offentliggjort någon (fullständig) specifikation över NTFS. Därmed är det svårt, om inte omöjligt, att skriva program som läser/skriver NTFS till 100%.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hm, oavsett så förstår jag bättre nu varför min fru för ett tag sedan inte kunde lägga in filmer från mobilen i sin iPhoto, jag hade ju lagt dem på en USB-sticka formatterad till NTFS (eftersom fat32 är helt ofattbart kasst och jag inte tänkte att exfat kunde vara en kompromiss - men det vet jag nu). (Var tvungen att importera hennes bildbibliotek till min Windowsdator först då hennes Samsungmobil knasade sig med hennes Mac)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...