Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

iMessage problem på ny mac


Willie

Rekommendera Poster

Hej!

Har precis installerat min nya macbook pro. Har tyvärr stött på två problem.

 

Första problemet är att kontakter inte tycks ha synkats korrekt, eller om det är någon inställning. När jag får iMessage meddelanden från kontakter som jag har sparat som 07-nummer kommer inte kontakten upp, utan står telefonnumret. Men de kontakter som jag sparat som +46-nummer fungerar perfekt. Skall tillägga att det fungerar bra på min telefon, iPad och gamla dator.

Andra problemet är att jag inte hittar Spotify när jag gör en spotlight-sökning. Programmet ligger i mappen program och är döpt till Spotify, vad jag kan se.

 

 

Tack på förhand!

 

//Willie

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan tillägga att om jag har en bild till kontakten som skickar meddelande till mig, ser jag bilden. Men bara ett +46-nummer som avsändare.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Aldrig stött på något liknande, men det är ju en ny dator? Då har du gratis support från Apple, 90 dagar från köpet. Prova dem..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 months later...
Gäst anonymacy

Jag har samma problem. Mycket enerverande. Installerat MacOS x 2 och alla funktioner i iCloud är aktiverade från start. Telefonnummer i iMessage visas utan synkronisering till kontakter. När man klickar på ett nummer så finns följaktligen alternativen "Lägg till i Kontakter". Paradoxalt nog kan man se rätt kontakts miniatyrbild ute i vänsterkolumnen med översikten över meddelanden.

 

Väldigt skumt. Fungerar endast så här med min iMac. Inte med Macbooken eller andra iOS enheter.

 

High Sierra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst anonymacy

Jag försöka förstå hur man skall göra för att ladda upp en skärmdump så att man kan visa hur det ser ut. Hur gör man på bästa sätt? Måste man använda ".gif"?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst anonymacy

Okej.

 

Om jag går in i Meddelanden och trycker på inställningar och därefter konton och loggar ur från mitt iMessage-konto (Apple-ID) så synkas samtliga kontakter nästan direkt mot Kontakter.

 

När jag på samma ställe (alltså Meddelanden->Inställningar-Konton) loggar in igen så tappas synkningen med alla kontakter.

 

Weird.

 

Jag ringde Apple-support som kopplade upp sig med skärmdelning. "Den konstigaste bugg jag sett" blev utlåtandet. "Det där är jag rätt säker på att vi inte har någon aktuell lösning på..."

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...